طراحی مدل معماری پایدار در حکمرانی متعالی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0835
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ترنج پناهی موراندینی

محقق و پژوهشگر

سعید بنی فاطمی

محقق و پژوهشگر

چکیده

مفهوم حکمرانی متعالی به معنای ”governance” تبیین گونه ای از فرمانروایی مطلوب است که علاوه بر حفظ ارزشهای گذشته ، کارکردهایی موفق با چشم انداز آیندهای مطلوب دارد. دنیای پیچیده امروز، این امکان را به این مفهوم می دهد که علاوه بر گونه های مختلف ، از فکت های متعددی بهرهمند باشد. در این پژوهش ، معماری پایدار در جهان محلی ، به عنوان بارزترین فکت عینی از حکمرانی متعالی تبیین شده است . ذائقه جهان مدرن علاوه بر حفظ ارزشهای نامشهود به شدت تحت تاثیر عینیت گرایی معماری است . در دو دهه گذشته چین و کشورهای عربی ، معماری فوق پیشرفته خود را به عنوان مظهر حکمرانی پیشرو به رخ رقبا کشاندند. نمادگرایی معماری در قامت حکمرانی متعالی ریشه در تمدنهای یونان و پارس دارد اما غرب و مکتب کلیسایی از آن بهره فراوان برده است . امروزه کشورهای عربی به عنوان تمدن عینیت گرای نوظهور با شدت هرچه بیشتر در این مسیر سرمایه گذاری می کنند به این دلیل که معماری از ارکان تمدن سازی و مدنیت در حکمرانی متعالی است . نویسندگان این مقاله بر آن هستند تا با طراحی مدل معماری پایدار در جهان محلی پاسخی به فقر تئوری پردازی و محرکی برای رسیدن به حکمرانی متعالی باشد. در این مدل هفت فکت اصلی وجود دارد: دولت پایدار، دانش پایدار، فرهنگ پایدار، روانشناختی پایدار، جامعه شناختی پایدار، اقتصاد پایدار، امنیت پایدار، که به همراه زیر مجموعه های مرتبط با متغییرهای مفهومی ، تشکیل دهنده طراحی مدل معماری پایدار جهاندر محلی هستند. مفهوم»معماری پایدار« هسته مرکزی طراحی این مدل را تشکیل می دهد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار- جهان محلی - حکمرانی متعالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.