گذار ار پایداری به گردشگری شهری پایدار
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی سکونتگاه های انسانی ایران
- کد COI اختصاصی: HSICONF01_186
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران.
دانشیار، گروه جغرافیا و برنامهر یزی شهری، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
چکیده
امروزه، شهرها علاوه بر آنکه به عنوان کانون اصلی بروز مشکلات و چالش های بشری شناخته می شوند، به عنوان مهم ترین عامل پایداری و بقا نیز شناخته می شوند. از همین رو، تقاضا برای توسعه پایداری شهری و شهرهای پایدار مهمترین خواسته فراروی بشریت در قرن بیستم و یکم بوده است . توجه به پایداری در همه امور و فعالیت ها منجر به ارتقا کیفیت زندگی و توسعه انسانی شده و بقای جوامع انسانی را تضمین می کند. این امر به ویژه در گردشگری از اهمیت ویژهای برخوردار است ؛ چرا که امروزه گردشگری به عنوان یکی از پویاترین صنعت های دنیا در بین سه صنعت اقتصادی اشتغالزا قرار دارد. توسعه گردشگری رابطه متقابلی با اصول و شاخصهای پایداری در ابعاد مختلف داشته و اثرات مثبت و منفی قابل توجهی بر اقتصاد، محیط زیست ، جوامع و فرهنگ های سراسر جهان گذاشته است . آن چیزی که در عصر کنونی توام با ناپایداریهای متعدد از یک سو و رونق گردشگری از دیگر سو حائز اهمیت است ، توجه بر گردشگری در کنار پایداری جوامع و محیط های شهری است تا از آسیب پذیری مردم و جوامع کاسته شود. موضوعی که از آن به گردشگری پایدار یاد می شود و یکی از موضوعات نوینی است که در عصر حاضر توچه روزافزونی را به خود جلب کرده است . بر همین اساس، تحقیق پیش رو با عنایت به پایداری و توسعه پایدار و مفهوم گردشگری پایدار که برآمده از آن است ، به دنبال تبیین این موضوع و اهمیت آن در برنامه ریزی و ساخت شهرهای پایدار می باشد. از همین رو، در ابتدا مفهوم پایداری و شهر پایدار بررسی و در ادامه گردشگری، انواع آن و گردشگری پایدار تشریح می گردد. این پژوهش از آنجا که صرفا به مرور ادبیات پرداخته ، بر مطالعات کتابخانه ای استوار بوده و جنبه نظری و تئوریکی دارد.کلیدواژه ها
پایداری، توسعه پایدار، شهر پایدار، گردشگری، گردشگری پایدار.مقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.