مروری بر کامپیوترهای کوانتومی و برخی الگوریتم های کوانتومی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، مدیریت و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CONFIT01_1032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز مولایی

دپارتمان فنی و مهندسی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

محمدباقر دولتشاهی

دانشیار، دپارتمان فنی و مهندسی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

کامپیوترهای کوانتومی نوع جد یدی از کامپیوترها هستند که از اصول مکانیک کوانتومی برای انجام محاسبات استفاده می کنند. در حالی که کامپیوترهای معمولی از بیت ها به عنوان واحد پایه اطلاعات استفاده می کنند که می توانند ۰ یا ۱ باشند، کامپیوترهای کوانتومی از کیوبیت ها استفاده می کنند. کیوبیت ها می توانند ۰، ۱ یا هر دو به طور همزمان (برهم نهی ) باشند. این قابلیت به آنها اجازه می دهد تا به طور همزمان چند ین احتمال را بررسی کنند و آنها را برای حل برخی از مسائل خاص بسیار قدرتمند ساخته است . با وجود اینکه کامپیوترهای کوانتومی هنوز در مراحل اولیه توسعه خود هستند، اما پتانسیلی انقلابی در زمینه ها یی مانند پزشکی ، علم مواد و هوش مصنوعی را دارند. الگوریتم هایی همچون Deutsch-Jozsa، simon، grover و.... روی این نوع از کامپیوترها اجرا شده است که نشان می دهد این نوع از کامپیوترها قادرند که برخی از کارها را سریعتر از کامپیوترهای کلاسیک انجام دهند. مجموعه کامپیوترهای کوانتومی و الگوریتم های کوانتومی مفهومی به نام محاسبات کوانتومی را به وجود آورده که در چند دهه اخیر مورد توجه بسیاری از شرکت های بزرگ بوده است . در پژوهش حاضر مروری بر کامپیوترهای کوانتومی و برخی از الگوریتم های معروف کوانتومی داریم که جنبه برتری اینگونه کامپیوترها را در مسائل خاص نسبت به کامپیوترهای کلاسیک نسان می دهند.

کلیدواژه ها

کامپیوترهای کوانتومی ؛ الگوریتم گروور؛ الگوریتم سایمون؛ الگوریتم دویچ جوزا؛ الوریتم برنشتاین -وزیرانی ؛ الگوریتم شور.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.