بررسی عوامل موثر بر میزان جامعه پذیری علمی دانشجویان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_2223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خالق خواه

استاد تمام گروه علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی

فریبا رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش مدیریت و برنامه ریزی آموزش عالی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در این مقاله ، عوامل موثر بر جامعه پذیری علمی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفته است . برخی از عوامل اصلی شامل آموزش مبتنی بر تحقیق ، تدریس تعاملی ، ارتباط با محققان، محتوای جذاب، فرهنگ سازمانی ، تشویق و پاداش، علاقه و انگیزه شخصی ، مهارتهای تحقیقاتی ، خودآگاهی ، قدرت ارتباطی ، و محیط خانوادگی و اجتماعی بودند. یافته ها نشان داد که تاثیر مثبت این عوامل بر جامعه پذیری علمی دانشجویان بسیار مهم است . به طور کلی ، توجه به این عوامل می تواند به ارتقاء کیفیت و تعداد تحقیقات دانشجویان و در نتیجه ، پیشرفت علمی و فناوری کمک کند. در این مقاله ، عوامل مختلفی که بر جامعه پذیری علمی دانشجویان تاثیرگذارند، مورد بررسی قرار گرفته است . بر اساس یافته ها، آموزش مبتنی بر تحقیق ، تدریس تعاملی ، ارتباط مستقیم با محققان، محتوای جذاب، فرهنگ سازمانی محور بر تحقیقات، تشویق و پاداش، علاقه و انگیزه فردی ، مهارتهای تحقیقاتی ، خودآگاهی ، قدرت ارتباطی و تاثیر محیط خانوادگی و اجتماعی بر جامعه پذیری علمی دانشجویان تاثیرگذار هستند.یکی از نتایج مهم این مقاله این است که عوامل سازمانی مثل فرهنگ حمایتی از تحقیقات و پاداشهای معنی دار برای شرکت در تحقیقات، از اهمیت بالایی برخوردارند. از سوی دیگر، عوامل فردی از قبیل علاقه شخصی به تحقیقات و داشتن مهارتهای تحقیقاتی قوی نیز نقش مهمی در جامعه پذیری علمی دارند.به طور کلی ، این مقاله نشان می دهد که ترکیبی از عوامل سازمانی و فردی می تواند به ارتقاء جامعه پذیری علمی دانشجویان کمک کرده و زمینه های مناسبی را برای رشد و پیشرفت آنها فراهم آورد.

کلیدواژه ها

جامعه پذیری علمی ، مشارکت اجتماعی ، دانشجویان .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.