اقدام پژوهی : چگونه توانستم با وسایل کمک آموزشی ودست ساز دانش آموزان پایه سوم ابتدایی رابه ریاضی علاقه مند سازم؟

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_2126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائضه عباسلو بچاقچی

کارشناسی دبیری زیست شناسی ، آموزگار مقطع ابتدایی

چکیده

سومین دوره آموزش و تربیت برای هر انسانی به طور رسمی ، آموزش ابتدایی است . بعد از آموزشهایی که فرد در محیط خانواده فرا می گیرد، آموزشهای رسمی به عنوان آموزش دوره عمومی شروع می شود. کودکان از سن ۵ سالگی وارد عرصه تعلیم و تربیت رسمی می شوند و پس از طی ۶ سال آموزش و تربیت به دوره بعدی یعنی راهنمایی تحصیلی وارد می شوند. کودکان لازم التعلیم هر کشور با کشور دیگری در ورود به مدارس ابتدایی تفاوت دارند. کشورهایی که فقر فرهنگی دارند،معمولا بسیاری از کودکان لازم التعلیم آنها از تحصیل و آموزش محروم می شوند. دوره ابتدایی با توجه به حرکت جدیدی که در زمینه توسعه برنامه علوم ریاضی در قرن اخیر ایجاد شده است به آموزش ابتدایی اهمیت زیادی قائل شدهاند. قدرت یادگیری دانش آموزان دوره ابتدایی بیش از میزانی است ، که در برنامه های درسی استاندارد مدارس منظور شده است .آموزشهای دروس مختلف ، در دوره ابتدایی کودکان را با جهان و پدیدههای آن آشنا می سازند. آموزش ریاضی در دوره ابتدایی یکی از این دروس است . آموزش سنتی ریاضی ابتدایی جواب گوی نیازهای دانش آموزان امروز نخواهد بود. تغییر و دگرگونی در برنامه های دوره ابتدایی و کتب ریاضی و همچنین تغییر اساسی روشهای تدریس در دوره ابتدایی نقش به سزایی در آموزش و فراگیری مفاهیم ریاضی دارد.هر چند برنامه ها و کتب درسی ریاضی در ابتدایی تغییر یافت ولی نتایج آموزشها چندان مطلوب نشد. در طرح کلیات نظام آموزش و پرورش جمهوری ایران شیوه آموزش ریاضی به دو روش فعال و غیرفعال تدوین شده است که صفت فعال متوجه تلاش یاد گیرنده در یادگیری است .همه ی معلمان و همکاران من که پایه سوم را تدریس می کنند، اذعان می کنند که درس ریاضی ونحوه ی آموزش این کاربرای آنها بحثی بسیارمهم است . بنابر این در اقدام پژوهی حاضر بنده تصمیم گرفتم به این موضوع بپردازم که چگونه توانستم با وسایل کمک آموزشی ودست ساز دانش آموزان پایه سوم ابتدایی رابه ریاضی علاقه مند سازم؟

کلیدواژه ها

اقدام پژوهی ، وسایل کمک آموزشی ، ریاضی ، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.