نقش رشد اخلاقی مدیران مدارس ابتدایی در روش فلسفه برای کودکان از طریق حلقه اجتماع پژوهشی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP10_1309
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 113
نویسندگان
دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، آموزش و پرورش منطقه ۱۵ تهران، ایران،
دانشجوی دکتری مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، آموزش و پرورش منطقه ۱۵ تهران، ایرا ن
کارشناس مامایی، مرکز بهداشت شمال غرب، تهران، ایران،
چکیده
فلسفه به معنای ، فلسفیدن سابقه ای چند هزار ساله دارد. با وجود این فلسفه به شکل یک برنامه مدون و با عنوان فلسفه برای کودکان، طی چهار دهه اخیر در امریکا با تلاشهای لیپمن و با هدف رشد تفکر در کودکان در دانشگاه مونتکلیر زمانی پایه ریزی شد، بنابراین هدف پژوهش نقش رشد اخلاقی مدیران مدارس ابتدایی در روش فلسفه برای کودکان از طریق حلقه اجتماع پژوهشی می باشد.این مقاله روایتی و از نوع مروری است . با استفاده از موتورهای جست وجوگر کلید واژههای رشد اخلاقی ، فلسفه برای کودکان، حلقه کندوکاو و حلقه اجتماع پژوهشی پایگاه دادههای علمی در بازه زمانی (۱۴۰۲-۱۳۸۴) و (۲۰۱۹-۱۹۸۰) جستجو شدند. در این پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و اسنادی به جمع آوری اطلاعات پرداخته شده است .بعد از گذشتن ماهها کار و تلاش و آموزش به مرور زمان شاهد تغییراتی اساسی و بنیادین در رفتار فراگیران، نحوه گفت وگو درباره رشد اخلاقی ، خوب گوش کردن، خوب استدلال کردن، خوب حرف زدن، خوب موافق و خوب مخالف بودن، گفتگو کردن، تفکر کردن، بیان کردن ایدهها و مهارتهای آموزشی و یادگیری بود. هر چند در این راه سختی ها و مشقت های فراوانی وجود دارد. گفتمان باید عوض می شد، روشهای قدیمی باید کنار گذاشته می شدند و روشهای نوین جایگزین آنها می شد قطعا یک مقاومت می کردند و دوست داشتند راه گذشته خودشان را بروند. با حرف زدن و صحبت کردن و حتی چندین جلسه با فراگیران، مشورت گرفتن از متخصصان حتی کمک گرفتن از اساتید برجسته و بنام توانستم این نوع نگاه را جایگزین نگاه قبلی بکنم .آنچه در رشد فکری کودکان موثر است خارج از حد و شمارش می باشد. تفاوتهای فردی ، نیازها و خواسته های متفاوت، عوامل ژنتیکی ، محیط آموزشی و عوامل بی شمار دیگر. ولی با وجود همه اینها صاحب نظران در تاثیر برخی عوامل اتفاق نظر دارند. آنان معتقدند کودک امروز برای یادگیری ، تنها به شنیدن و دریافت اطلاعات از سوی بزرگسال اکتفا نمی کند، و از پند و نصیحت و هر آموزهی اخلاقی مستقیمی ، به شدت گریزان است .کلیدواژه ها
رشد اخلاقی ، مدیران مدارس ابتدایی ، فلسفه برای کودکان، اجتماع پژوهشیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.