بررسی و تحلیل تاثیر حاشیهنشینی در وقوع جرم و ناامنی مطالعه موردی؛ محله شیخآباد شهر قم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس برنامهریزی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING05_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3087
نویسندگان
استادتمام دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گلستان و مدرس دانشگاه پیام نور واحد هادی شهر
چکیده
افزایش نابرابریهای اجتماعی که نتیجه شهرنشینی بیضابطه و در حال رشد در جهان میباشد، به افزایش پدیده حاشیه نشینی انجامیده است. امروزه محلات حاشیهنشین در تمام نقاط جهان با توجه به ضعف مفرطساختارهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به یکی از مهم ترین مراکز انباشت فقر، عقبماندگی، بزهکاری، جرم و در نهایت ناامنی بدیل گشتهاند، به طوری که در حال حاضر آسیب های اجتماعی، سهم بالایی از وقوعجرم و جرائم در کشور به حاشیهنشینان اختصاص یافته است. این محلات بهدلیل عدم تطابق هنجاری و نائل نشدن به یک شناخت جامع و همچنین سطح نازل معیشت اقتصادی دارای یک نوع انحرافات نهادینه شده درکنش رفتاری اعتقادی خود میباشند که در نهایت منجر به بروز و توجیه بسیاری از اعمال مجرمانه و ناامنی - های موجود در این محلات میشود. ازاین رو با توجه به اهمیت مسئله و اینکه در حال حاضر بسیاری ازشهرهای کشور با معضل حاشیهنشنی و مسائل مرتبط با امنیت آن مواجه میباشند، پژوهش حاضر با طرح فرضیهای به بررسی ابعاد عمومی و امنیتی یکی از مهمترین محلات حاشیهنشین شهر قم یعنی شیخآباد می-پردازد. روش مطالعه دراین تحقیق بر مطالعات اسنادی و میدانی استوار بوده و در عین حال تعداد ٣٨٠ پرسشنامه براساس مدل کوکران جهت سنجش وضعیت امنیت اجتماعی محله، میان سرپرستهای خانوار توزیع گردید. نتایج این پژوهش حاکی از آن است محله شیخآباد به علت عدم تجانس قومی، فرهنگی و ضعف ساختارهای اجتماعی به ویژه اقتصادی، همچنین ضعف درعملکرد نیروهای امنیتی، به شدت نسبت از ضعف ساختاهای امنیتی در رنج میباشدکلیدواژه ها
امنیت، امنیت اجتماعی، آسیبهای اجتماعی، حاشیهنشینی، محله شیخ آباد، شهر قممقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.