تبیین جایگاه اصول فلسفه تعلیم و تربیت در انجام مهارت های حرفه ای معلمان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0831
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه تنیده

کارشناسی ارشد، آموزش و بهسازی منابع انسانی،هرمزگان، بندرعبا س

چکیده

فلسفه تعلیم و تربیت زمانی آغاز شد که مردم از تعلیم و تربیت به عنوان یک فعالیت بشری خاص آگاه شدند. زمانی جوامع ابتدایی فاقداهداف بلند مدت و دیدگاههای پیچیده ای که در دوران معاصر وجود دارد بودند؛ و مادام که آن جوامع فاقد ابزار تحلیلی ، که اکنون در اختیار فلاسفه قرار دارد، بودند، حتی در آن زمان نیز تعلیم و تربیت ابتدایی دارای نگرشی فلسفی درباره زندگی بود. خیلی قبل از آن که بدانیم فلسفه چیست یا رشد آموزش و پرورش چه می تواند باشد، بشر از یک فلسفه تعلیم و تربیت برخوردار بود. فلسفه تعلیم و تربیت که بخش مهمی از علوم تربیتی و عمدتا نظری و فلسفی است قدمتی دیرینه دارد و از دیرباز همواره دستخوش تحولات گوناگونی بوده است و از طرفی آشنایی با اندیشه های فلسفی تعلیم و تربیت قدیم و معاصر، بررسی ، تحلیل و نقد آن ها برای یک متفکر و مربی تعلیم وتربیت حصوصا مسلمانان امری ضروری است زیرا می تواند مقدمه ای برای تدوین یک نظام تعلیم و تربیت بر مبنای ایدئولوژی اسلامی باشد. در توصیه نامه بین المللی یونسکو، فلسفه تعلیم و تربیت به عنوان یکی از مواد درسی ضروری آنها لحاظ شده است . معلمان کلیدی ترین عنصر یک نظام تعلیم و تربیت هستند. اهمیت و جایگاه و نقش معلم در تعلیم و تربیت تا آنجاست که برخی معتقدند "معلم کارایی وکفایت او آیینه تمام نمای کیفیت و کارایی هر نظام آموزش و پرورش است . در این پژوهش به تبیین جایگاه اصول فلسفه تعلیم و تربیت در انجام مهارت های حرفه ای معلمان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

فلسفه تعلیم و تربیت ، مهارت های حرفه ای ، معلمان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.