بررسی شاخص TCI بر تعیین فصول گردشگری شهر مشهد برای توسعه اقتصادی و گردشگری شهری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس برنامهریزی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING05_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1471
نویسندگان
کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی و کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان رضوی
کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی
دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی و رئیس اداره پیش بینی و پیش آگاهیهای جوی هواشناسی خراسان رضوی
چکیده
رشد وتوسعه صنعت گردشگری، توسعه شهری و اقتصادی را به همراه دارد و هر کشوری سعی دارد با به وجودآوردن امکانات رفاهی وتفریحی در شهرها و مناطق اطراف آن از مزایای اقتصادی صنعت گردشگری بهره مندشود. امروزه در کنار عوامل سنتی، عوامل و متغیرهای جدیدی به عنوان مولفه های اقتصادی تاثیر گذار بر توسعه شهر مطرح شده است. یکی از مهم ترین این مولفه ها به خصوص در شهرهایی با کارکرد خدماتی، صنعت توریسموگردشگری می باشد. جهت مطالعه وضعیت گردشگری و برنامه ریزی گذراندن اوقات فراغت جهت گردشگران در یک منطقه توجه به اقلیم، شرایط بیوکلیمایی و اطلاعات هواشناسی در نگرش سیستمی ودر ترکیب با یکدیگرمطرح می باشد. گردشگری مشهد با حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) پیوند خورده است به گونه ای که می توانزیارت را رکن آغازین گردشگری مشهد دانست. مقاله پیش روی با اهمیت جلوه دادن نقش آب وهوا در گردشگری به تحلیل داده های اقلیمی و نقش ترکیبی آن ها در قالب مدل اقلیم گردشگریTCI پرداخته تا بهترین زمان ممکن از نظر شرایط آب وهوایی و گردشگری در این منطقه را ترسیم کند و با هدف بررسی قابلیت های گردشگری شهری و ارزیابی زمانهای مناسب آسایش اقلیمی به منظور رونق، بهبود و توسعه مدیریت گردشگریدر چشم انداز آینده شهر مشهد صورت گرفته است. به همین منظور ضمن تجزیه و تحلیل عناصر اقلیمی دخیل در مدل، منطقه مورد مطالعه از لحاظ وضعیت آسایش اقلیم توریسم به صورت ماهانه بررسی شده است. نتایج حاصلاز بررسی فاکتورهای اقلیمی نشان داد که بیش از پیش شرایط ترکیبی و سیستماتیک بین داده ها است که در تعیین استراتژی عمومی و ارائه پتانسیل های موجود در یک منطقه جهت گردشگری از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد که شرایط اقلیمی مشهد دارای تنوع زیادی است و طبق آن شرایط اقلیم گردشگری متفاوتی در طول سال دارد. مساعدترین شرایط از نظر اقلیم گردشگری و بهترین و مناسب ترین زمان برای فرد گردشگر که در آن از نظر فیزیکی و روحی در آسایش باشد به ترتیب در ماههای اردیبهشت، شهریورمهر، فروردین و خرداد برای این منطقه می باشدکلیدواژه ها
شاخص اقلیم گردشگری TCI)مشهد، گردشگری شهری، چشم انداز آیندهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.