فلسفه آموزش جغرافیا و جایگاه آن در اسناد بالادستی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP10_0646
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 105
نویسندگان
دکتری ژئومورفولوژی ،مدرس دانشگاه فرهنگیان
کارشناس ارشد جغرافیا،دبیر آموزش و پرورش،شهرستان سنندج
چکیده
هر علمی نقش و جایگاه مهمی در زیست و معیشت انسان دارد و از این رو، شناخت و درک آن برای بهبود و ارتقاء سطح و کیفیت زندگی انسان ضروری است . شناخت هر علمی ، با دانستن ماهیت ، حیطه و قلمرو، هدف، پیشینه و روند تکاملی ، موضوعات مورد بررسی ، تقسیم بندی و انواع و سرانجام روش های مطالعاتی آن حاصل می آید.علم جغرافیا دربر گیرندهی پدیدههایی عینی است . ویژگی های نظاممند(سیستماتیک )،نوآوری های فناورانه در ارائه و تحلیل ، نظاممند توسعه ی واژگان جغرافیایی و تعاریف و مفاهیم جغرافیایی ،و نیز توسعه ی نظریه های سادهی فضایی در زمینه ی رابطه ی انسان و محیط ،ماهیت علم جغرافیا را تغییر داده است .و اینجاست که می توان در مورد ضرورت دانش جغرافیا صحبت کرد،چون با پیچیدهتر شدن جهان در نتیجه جهانی شدن، بهبود فن آوری های حمل و نقل و ارتباطات، تغییر در سیستم های طبیعی ، و افزایش هم کاری و تعارض نیاز به دانش جغرافیایی ، مهارتها و چشم اندازهای فکری در میان مردم جهان افزایش می یابد. این پژوهش توصیفی و با بهره گیری از روش مطالعات کتابخانه ای انجام گرفته است و هدف آن بررسی فلسفه آموزش جغرافیا و جایگاه آن در اسناد بالا دستی می باشد،نتایج آن نشان می دهد که می توان از طریق آموزش جغرافیا،علاقه و انگیزه دانش آموزان را نسبت به محیط زندگی و تنوع شرایط طبیعی و انسانی موجود در سطح سیاره ی زمین برانگیزند،حس شگفتی آنان را نسبت به عالم پیرامون پرورش دهند، به آنان کمک کنید تا دربارهی کیفیت محیط زندگی ، آیندهی محیط زیست ، تعامل و تفاهم بین ملت ها و دولت ها آگاهانه بیندیشند.و نهایتا حس مسئولیت پذیری آنها را برای مراقبت از تنها سیاره ی قابل سکونت انسان تقویت نمایند.کلیدواژه ها
فلسفه جغرافیا، آموزش جغرافیا، اسناد بالادستی ،ماهیت جغرافیامقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.