نقش گیمیفیکیشن و بازی آفرینی های کلاسی در پرورش دانش آموزان خلاق و با نشاط

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0585
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریوش باباریسی

کارشناسی ، حسابداری ، آموزش و پرورش ناحیه ۱ سنندج

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش گیمیفیکیشن و بازی آفرینی های کلاسی در پرورش دانش آموزان خلاق و با نشاط است . این پژوهش به بررسی تاثیرات این رویکرد نوین در محیط های آموزشی به منظور ترغیب به مشارکت فعال، تقویت تفکر انتقادی و افزایش انگیزه آموزشی پرداخته است . در پژوهش حاضر، از روش مروری و استفاده از اسناد و منابع مرتبط استفاده شده است . ابتدا مفهوم گیمیفیکیشن تعریف شده و عناصر کلیدی آن مورد بررسی قرار گرفته و سپس تاثیرات این رویکرد در پرورش دانش آموزان خلاق و با نشاط موردمطالعه و ارزیابی قرار گرفته است . نتایج پژوهش نشان می دهد که گیمیفیکیشن توانایی ترغیب به مشارکت فعال دانش آموزان، تقویت تفکر انتقادی و پرورش دانش آموزان خلاق و با نشاط را داراست . استفاده از عناصر جذاب بازی وارسازی ، دانش آموزان را به شدت به فعالیت های یادگیری ترغیب می کند. استفاده از بازی وارسازی می تواند تجربه یادگیری را تحول بخشیده و به محیط کلاس درس ابعاد جدیدی بخشد. تفاوتها و ویژگی های منحصر به فرد این ابزارها امکان ارتقا مشارکت دانش آموزان و ایجاد فضاهای یادگیری پویا را فراهم می کند. اثرگذاری این ابزارها در توسعه مهارتهای فردی ، اجتماعی و حتی عاطفی دانش آموزان نیز به وضوح قابل مشاهده است . این ابزارها با ارائه محیط های آموزشی جذاب، میزان حضور و تمرکز دانش آموزان را افزایش داده و در نتیجه بازده تحصیلی آنان را بهبود می بخشند. این ابزارها با فراهم کردن فرصت هایی برای تجربه و مدیریت احساسات، به بهبود هوش عاطفی دانش آموزان کمک می کنند. ترکیب یادگیری و بازی می تواند بهبود معناداری در فرآیند آموزش و یادگیری ایجاد کند و به دانش آموزان این امکان را بدهد تا به طور فع التر در فرآیند یادگیری مشارکت کنند و دانش آموزانی خلاق و با نشاط باشند. گیمیفیکیشن به عنوان ابزاری تحولآفرین در آموزش و یادگیری دانش آموزان پایه ابتدایی دارای تاثیرات مثبت و چشمگیری است .

کلیدواژه ها

گیمیفیکیشن (بازی وارسازی )، خلاق و با نشاط، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.