اقدام پژوهی :چگونه توانستم جلب توجه افراطی دانش آموز دخترم را در مدرسه ی برکت کاهش دهم ؟

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0579
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا فتاح پورآزاد

کارشناسی ارشد شیمی گرایش فیزیک

چکیده

این پژوهش با هدف حل مشکل اخلاقی ورفتاری دانش آموز خاطره انجام گردیده است که دانش آموز دارای اختلالات رفتاری از قبیل شلوغی درکلاس درس وحیاط مدرسه و.... ، مسخره کردن دیگران، اذیت کردن دیگر دانش آموزان ، بی حوصلگی ، لجبازی ، تنبلی ، آدامس جویدن و چرخاندن چیزی در دهان به صورت دایم در کلاس درس بود که به هر نحوی می خواست جلب توجه کند. با توجه به مشاهداتی که از او داشتم سوالات زیر برای رفع مشکل دانش آموز در ذهن من ایجاد گردید: ۱-چرا خاطره در کلاس آدامس می جود و با وجود تذکر های فراوان حتی وقتی آدامسی هم ندارد کش یا چیزی را در دهانش میچرخاند ؟۲-آیا این آدامس جویدن ، ناشی از فشارهای روانی است ؟۳- آیا تربیت غلط ، موجب اختلال رفتاری ایشان شده است ؟۴- آیا به خاطر روابط غلط با ایشان دچار خود پنداری منفی از خود شده است ؟۵- آیا دچار کمبود محبت شده است ؟۶- آیا با رفتارهای خویش می خواهد د یگران را به خود متوجه سازد؟۷- چه راه حل هایی برای مشکل وجود دارد؟ برای گرد آوری اطلاعات روشهای متعددی وجود دارد؛ او دارای اختلالات رفتاری متفاوت و متعددی بود که اینجانب تصمیم گرفتم پررنگ ترین را انتخاب کنم ،روش استفاده در این پژوهش روش جدول تناقضات می باشد با توجه به موضوع پژوهش ، به نظر می رسد برای کسب نتایجه بهتر اینجانب مجبور باشم از چند روش به صورت ترکیبی برای جمع آوری اطلاعات استفاده نمایم .در این پژوهش روشهای مشاهده ، مشاهده مشارکتی و مصاحبه را انتخاب نمودم با توجه به اینکه از طریق صحبت با مدیر مدرسه خانم مرتضوی متوجه شده بودم که پدرش اعتیاد دارد و در مغان زندگی می کند و خاطره با مادر و خواهر و برادرانش در شهر سراب می باشد،با همکاری خانم مرتضوی پس از تماس های ناموفق مکرر و استفاده از یک ترفند موفق شدم با مادرش دیداری داشته باشم و از او خواستم که با توجه به پرجمعیت بودن اعضای خانواده بین فرزندان تبعیض قائل نشوند و رفتارشان نسبت به فرد ملایم گردد.برای کاهش پرخاشگری و لج بازی ؛ از مادر خاطره خواستیم ویژگی های مثبت فرزند خود را با تشویق تقویت نمایند. تا فرزند دچار کمبود محبت نگردد زیرا از طرف پدر هم دچار کمبود محبت شدید است و مورد بی مهری والدین قرار گرفته است .در این میان از راهکارهای خلاقانه ی دیگری هم در کلاس درس و محیط مدرسه با کمک مدیر محترم در هر دو مدرسه (هم در مدرسه قدیمی و هم در مدرسه جدید و نوساز) به کار بردیم که باعث بهبود عملکرد رفتاری خاطره شد.

کلیدواژه ها

اقدام پژوهی - مشکلات رفتاری دانش آموزان-پرخاشگری -جلب توجه افراطی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.