بررسی اهمیت اصول طراحی آموزشی با نقش مداخله ای یادگیری چند رسانه ای

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف السادات حسینی

کارشناسی ارشد، حقوق بین الملل، تهران، اندیشه

چکیده

در دنیای کنونی فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش مهمی را در پیشرفت کشور ها از ابعاد مختلف اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی ایفا می کند. امروزه ارتباط و اطلاع رسانی در اولویت اول بسیاری از کشور های صنعتی و نیمه صنعتی قرار دارد. و بی توجهی نسبت به این پیشرفت ها باعث می شود که جامعه درگیر عقب ماندگی و برخورد انفعالی در برابر هجوم اطلاعات گردد. در دنیای امروزی انسان ها به دنبال روش هایی از اطلاع رسانی است که بتواند اطلاعات را به سرعت بازیابی و پردازش نماید، اما دراین میان تنوع شکل اطلاعات و میزان تاثیر گذاری و کارایی هریک از این روش ها، بشر را نیازمند چندین نوع اطلاع رسانی می نماید. لذا بشر نیازمند محیطی است تا رسانه های گوناگون را در کنار یکدیگر به او عرضه نماید یا به عبارت ی دیگر یک پایگاه اطلاع رسانی ، باید محیطی چند رسانه ای باشد. اشکال اصلی طراحی آموزشی سنتی در این است که رویکرد های اهداف، بر پایه مستقل بودن دانش و یادگیری از آموزش یادگیرندگان بنا می شود و خصوصیات فردی یادگیرندگان منظور نمی گردد. در نتیجه پیامد چنین آموزشی ، عدم آزادی یادگیرنده در ابتکار عمل ، خلاقیت ، اکتشاف و عدم مسئولیت در قبال یادگیری است . این در حالی است که اصول طراحی پیشرفته به طراحان اجازه می دهد تا استفاده بهینه از قابلیت های غیر خطی تکنولوژی چند رسانه ای داشته باشند، که خود واکنشی بر علیه سیستم آموزشی قدیمی و سنتی است که به طور گسترده ای برتعلیم و تربیت تجویزی و از پیش تعیین شده تاکید می دارد. در این پژوهش به بررسی اهمیت اصول طراحی آموزشی با نقش مداخله ای یادگیری چند رسانه ای پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

یادگیری چند رسانه ای ، طراحی آموزشی ، دانش آموز، تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.