تاثیر آموزش شعر و داستان های فارسی بر رشد و توسعه تفکر خلاق و نوآوری دردانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP10_0047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 83
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی بابل
دانش آموخته کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران
دانش آموخته کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه نرجس رفسنجان
چکیده
تفکر خلاق به عنوان فرآیندی است که در آن ایده های نوآورانه، منطقی برنده و متفاوت ایجاد می کنند. ایننوع تفکر بر اساس ترکیب اطلاعات، تجربیات و آگاهی فرد استوار است و به وسیله ی ترکیب عناصر مختلف بهنتایج خلاقانه منتهی می شود. تفکر خلاق به ما کمک می کند مسئله را در زوایای متفاوت مشاهده کنیم وراه های نوینی برای حل آن پیدا کنیم. این نوع تفکر به ما اجازه می دهد محدودیت ها و الگوهای متداول رانادیده بگیریم و به دنبال ایده های جدید، بروز و خارق العاده بگردیم. در تفکر خلاق، می توان از روش هایمختلفی مانند تجسم، جداسازی مسئله، ترکیب اجزا، سوال پرسی و تحلیل استفاده کرد. هر کدام از این روش هامی توانند در ایجاد ایده های خلاقانه موثر باشند. تفکر خلاق در صنایع مختلف نقش کلیدی دارد و به توسعهکسب و کارهای نوپا، حل مسائل روزمره و کشف راه حل های نوین کمک می کند. بنابراین، آشنایی با تفکرخلاق می تواند به فرد در مواجهه با چالش ها و موقعیت های پیچیده کمک کرده و باعث ارتقای عملکرد ونتایج بهتر شود. شعرها و داستانها از زمان قدیم تا کنون برای دانش آموزان به عنوان یکی از عناصر مهم آموزش وتربیت مورد توجه قرار گرفته اند. خواندن داستانها و آثار ادبی و اشعار برای کودکان نه تنها یک سرگرمی است، بلکهتاثیرات گسترده ای بر روی رشد و توسعه آنها دارد. این داستانها اغلب با دنیای داستانی از شخصیتهای جذاب،ماجراهای جذاب و موضوعات متنوع برای کودکان تداعی میکنند. این تجربه ها به آنها کمک میکند تا تصویرسازی،تخیل و تفکر خلاق خود را تقویت کنند. در این مقاله، به تاثیر شعر و داستان های فارسی بر رشد و توسعه تفکرخلاق و نوآوری دانش آموزان پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
شعر ، داستان ، رشد ، خلاقیتمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.