مولفه های پیاده سازی مدیریت دانش درآموزش فنی و حرفه ای غیررسمی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات دانش پژوهی، دوره: 3، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JKRS-3-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 91
نویسندگان
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی گرایش مدیریت اطلاعات، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
چکیده
مقدمه: مدیریت دانش یکی از ضروریات هر سازمانی جهت دستبابی به رسالت خود می باشد. هدف: پژوهش صورت گرفته به منظور ارائه مولفه های پیاده سازی مدیریت دانش در نهادها و سازمان های مجری آموزش فنی و حرفه ای غیررسمی در ایران تهیه شده است. بنابراین از منظر هدف یک پژوهش کاربردی است. روش پژوهش: روش پژوهش آمیخته از نوع اکتشافی با رویکرد کیفی و به روش های فراترکیب و دلفی است. در مرحله نخست از روش فراترکیب استفاده گردید که جمعا ۱۴۲ منبع مرتبط با موضوع پژوهش یافت شد و درنهایت تعداد ۹ پژوهش مورد تحلیل قرار گرفت. پس از شناسایی مقوله ها به روش فراترکیب، با روش دلفی فازی، با ابزار پرسشنامه و نظرسنجی از خبرگان به اعتبارسنجی و ارائه شاخص های نهایی پرداخته شد. یافته ها: با بررسی و دسته بندی و بومی سازی کدهای توصیفی حاصل از متون و استخراج تمام عوامل در پنج مقوله و هفت مولفه تحت عناوین ۱) مقوله سیاست گذاری و برنامه ریزی (مولفه: استراتژی ها سیاست ها و برنامه ها)؛ ۲) مقوله ساختار(مولفه: فرهنگ و مولفه: ساختار سازمانی و دانشی و محیط فیزیکی)؛ ۳) مقوله منابع انسانی(مولفه: مدیریت عالی و مولفه: کارکنان)؛ ۴) مقوله فرآیند (مولفه: فرآیند مدیریت دانش) و ۵) مقوله: زیرساخت ها فناوری اطلاعات و ارتباطات (مولفه: پایگاه های دانش، سامانه ها و قالب های دیجیتالی) دسته بندی شد. سپس با در نظر گرفتن مقوله و مولفه های مذکور کدها(مفاهیم) احصاء و مبتنی بر مفاهیم سوالات از خبرگان تنظیم شد. نتیجه: مشارکت منابع انسانی، پشتیبانی هیات رئیسه سازمان (رئیس و معاونان) و پشتیبانی دولت (سازمان های اداری و استخدامی و برنامه و بودجه) در استقرار مدیریت دانش سازمان مهمترین عوامل هستند.کلیدواژه ها
آموزش فنی و حرفه ای, آموزش فنی و حرفه ای غیررسمی, مولفه های مدیریت دانشاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.