نقش ترکیه در تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه غالب، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GHALEB-12-1_005
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمت حاجی مینه

دانش گاه/ پوهنتون آزاد اسلامی

شیرین تاجیک

دانش گاه/ پوهنتون علامه طباطبائی

چکیده

ترکیه به عنوان یک قدرت منطقه یی و عضو ناتو، نقش فعالی در تحولات افغانستان در سال های اخیر ایفا کرده است. در واقع پس از حمله ائتلاف با ره بری امریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱، ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو در حوزه غیرنظامی در افغانستان فعال بوده و پس از خروج امریکا و ناتو، تلاش کرده است تا نفوذ خود را در این کشور حفظ کند. در این راستا، پرسش اصلی تحقیق این بوده است که نقش ترکیه در تحولات افغانستان چه بوده است؟ این تحقیق با استفاده از روش کیفی و کاربست نظریه نقش، انجام شده است. یافته های تحقیق نشان می دهند که: نقش ترکیه در افغانستان علی رغم تغییر روش ها و ابزارهای هم کاری، مبتنی بر حفظ نفوذ ترکیه در این کشور به عنوان نشانه یی از مولفه های قدرت منطقه یی ترکیه و ابزاری برای چانه زنی های سیاسی با غرب، خصوصا امریکا بوده است.ترکیه به عنوان یک قدرت منطقه یی و عضو ناتو، نقش فعالی در تحولات افغانستان در سال های اخیر ایفا کرده است. در واقع پس از حمله ائتلاف با ره بری امریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱، ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو در حوزه غیرنظامی در افغانستان فعال بوده و پس از خروج امریکا و ناتو، تلاش کرده است تا نفوذ خود را در این کشور حفظ کند. در این راستا، پرسش اصلی تحقیق این بوده است که نقش ترکیه در تحولات افغانستان چه بوده است؟ این تحقیق با استفاده از روش کیفی و کاربست نظریه نقش، انجام شده است. یافته های تحقیق نشان می دهند که: نقش ترکیه در افغانستان علی رغم تغییر روش ها و ابزارهای هم کاری، مبتنی بر حفظ نفوذ ترکیه در این کشور به عنوان نشانه یی از مولفه های قدرت منطقه یی ترکیه و ابزاری برای چانه زنی های سیاسی با غرب، خصوصا امریکا بوده است.

کلیدواژه ها

نقش ترکیه، تحولات سیاسی و امنیتی، افغانستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.