طراحی الگوی مدیریت تعارض و تاثیر آن بر فرآیند یاد دهی و یاد گیری معلمان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهش های یاددهی و یادگیری، دوره: 19، شماره: 80
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUB-19-80_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نوری

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت آموزشی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران. alirezanoori۸۰@yahoo.com

نگین جباری

دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران. (نویسنده مسئول) neginjabbary@gmail.com

کیومرث نیازآذری

استاد، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایران

چکیده

< p> هدف پژوهش طراحی الگوی مدیریت تعارض وتاثیرآن بر فرآیند یاد دهی ویادگیری معلمان بود. دراین تحقیق ازروش آمیخته استفاده شد. جامعه آماری، بخش کیفی معلمان مدارس متوسطه دوم درخراسان شمالی بود که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و با حداکثر تنوع تا رسیدن به اشباع نظری، به تعداد ۱۷ نفر به عنوان مشارکت کننده مصاحبه عمیق انجام گردید.تجزیه و تحلیل کیفی مصاحبه های جمع آوری شده با روش تحلیل موضوعی شش مرحله ای کلارک و براون انجام شد. جامعه آماری بخش کمی کلیه معلمان مقطع متوسطه دوم بود که با استفاده از فرمول کوکران ۳۴۷ نفر انتخاب شدند. در بخش کمی براساس یافته های کیفی حاصل از مصاحبه، پرسشنامه ساختاریافته مدیریت تعارض مبتنی بر تجارب حرفه ای معلمان ساخته شد. برای بررسی روایی محتوایی پرسشنامه از شاخص روایی محتوایی CVI و برای پایایی ازآلفای کرونباخ استفاده شدکه ضریب ۹۷۵. بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از روش تجزیه به مولفه های اصلی و با چرخش متعامد واریماکس به استخراج پنج عامل منجر شد که درمجموع ۶۸.۴ درصد از واریانس کل الگوی مدیریت تعارض را تبیین می کنند که نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه بیانگر برازش مطلوب الگوی مدیریت تعارض مبتنی بر تجارب حرفه ای معلمان متوسطه دوم است. لذا می توان نتیجه گرفت که مدیریت تعارض می تواند تاثیر مطلوبی بر فرایند یاددهی–یادگیری معلمان داشته باشد و معلمان می توانند با تقویت مدیریت تعارض، فرایند یاددهی-یادگیری راتسهیل بخشند.< /p>

کلیدواژه ها

مدیریت تعارض، معلمان مدارس متوسطه، تجارب حرفه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.