توسعه مدل راهبردهای استفاده از ظرفیت خیرین در توسعه زیرساخت های ورزش کشور

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات وقف و امور خیریه، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ECS-2-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کردلو

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عباس نقی زاده باقی

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

فرزاد نوبخت

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مهرداد محرم زاده

استاد، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

یکی از منابع مهم تامین منابع مالی برای توسعه زیرساخت­های ورزش ظرفیت خیرین است؛ از این رو، هدف پژوهش حاضر شناسایی راهبردهای استفاده از ظرفیت خیرین در توسعه زیرساخت­های ورزش کشور است. این پژوهش به روش کیفی انجام شد و برای تحلیل داده­ها از روش تحلیل محتوای کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون استفاده شد که ماهیت اکتشافی دارد. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل تعدادی از خیرین فعال در حوزه ورزش، مدیران ارشد ورزشی و اساتید دانشگاهی صاحب نظر در این حوزه است. نمونه­ گیری به دو روش نمونه­گیری هدفمند و نمونه­ گیری گلوله برفی انجام شد و با ۲۳ مصاحبه به اشباع نظری رسید. به منظور گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمهساختاریافته استفاده شد. برای سنجش روایی و پایایی از مقبولیت، قابلیت انتقال، تاییدپذیری و بازآزمون استفاده شد. از تجزیه و تحلیل داده­ها ۲۶۲ مفهوم اولیه استخراج شد که در ۴۱ کد باز و ۸ مضمون فرعی و ۴ مضمون اصلی قرار گرفتند. مضامین اصلی شناسایی شده شامل راهبردهای مشارکتی و تعامل، راهبردهای حمایتی، راهبردهای فرهنگی و ترویجی و راهبردهای عملیاتی و هدایتی هستند. شناسایی و به کارگیری راهبردها و سیاست های مناسب به منظور بیشترین بهره مندی از ظرفیت های خیرین می تواند نقشی مهم را در تامین مالی و تسریع در اجرای پروژه های عمرانی ورزشی ایفا کند.

کلیدواژه ها

راهبرد, تامین مالی, توسعه زیرساخت های ورزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.