زمین ریخت شناسی الوند همدان (مطالعه موردی:دره میشان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش زمین شناسی فلات ایران
  • کد COI اختصاصی: PLATEAU01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلام حسن جعفری

استادیار دانشگاه زنجان

چکیده

واژه زمین ریخت شناسی که برگرفته ازژئومورفولوژی است بیان کننده برایند نهایی فرایندهای داخلی وخارجی است که فرم کتونی را می سازند درکنار فرم های عمومی مناطق سطحی زمین گاه به فرم های خاصی برمی خوریم که درنوع خود نادر و بی نظیرند و میتواندناشی ازعوامل مختلفی مثل جنس زمین و فرایند به تنهایی یا باهم باشند جنس زمین درارتباط با فرایندهای مختلف فرم های متفاوتی را ایجاد م یکند درایران زمین مناطق خاصی وجود دارد که توده های نفوذی بصورت باتولیت بیرون زده و دربین رسوبات خودنمایی کنند ازجمله این نواحی میتوان به باتولیت های الوند همدان شیرکوه یزد بیستون کرمانشاه و .... اشاره کرد الوند همدان که یک توده نفوذی دربین رسوبات اهکی است درارتباط با فرایندهای کواترنری فرم هایی ایجاد کرده است که بستر لازم برای مدنیت همدان و شهرهای اطراف را مثل تویسرکان سرکان اسداباد بهار و ملایر و ... فراهم نموده است براساس مطالعات میدانی و شواهدی ازسنگ های سرگردان جریان یخچالی دوره کواترنری تا ارتفاع 1700 متری از جمله د رمبارک آباد اسد آباد مهدی شهر و... پیش آمده اند و وجود دره های یخچالی متعدد درمنطقه که همه آنها درپایین دست به فرم های سیرک مانندی دردره میشان و تخت نادر منتهی میشوند و واقع شدن آنها درجایی که متوسط درازمدت آن حدود 11/7درجه سانتی گراد است ایستگاه همدان بیان کننده تاثیر فرایند یخچالی دردوران گذشته و فرایند مجاور یخچالی درزمان کنونی است.

کلیدواژه ها

سیرک لانه ای، یخچال، سیرک معلق، الوند، باتولیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.