بررسی تغییر روند قاعده سازی در حقوق بین الملل از حالت عرفی به قراردادی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-3-4_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد نوری

گروه حقوق واحد بین الملل قشم دانشگاه آزاد اسلامی قشم ایران

سید باقر میرعباسی

استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تهران ایران

عبد النعیم شهریاری

استادیار گروه حقوق، گروه حقوق، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

چکیده

بررسی تغییر روند قاعده سازی در حقوق بین الملل از حالت عرفی به قراردادیمقدمهدر مقاله حاضر به بررسی تغییر روند قاعده سازی درحقوق بین الملل از حالت عرفی به قراردادی پرداخته ایم.روند حقوق عرفی بیش از پیش به نفع حقوق قراردادی در حال واپس گرایی است، اگرچه که حقوق بین الملل قراردادی همواره به شکل عهدنامه هایی تهیه و تنظیم می شوند که بدون موافقت قبلی کشورها علیه آنها قابل اجرا نخواهد بود.ماده ۳۸ اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری که اعلام کننده منابع شکلی حقوق بین الملل می باشد به ترتیب معاهدات عام و خاص و عرف عام و سپس اصول کلی حقوقی را به عنوان معیارهای حقوقی شناخته که می توانند مستند احکام دیوان بین المللی دادگستری قرارگیرند. اهمیت پژوهش زمانی بیشتر شده است که اقوام و ملل جهان به سرعت گسترده شده است و برای ادامه حیات مسالمت آمیز بشر لازم است که کلیه ای اصول و قوانین بین المللی را از سطح عرفی و عمومی به سطح قراردادی و مستند ارتقاء دهیم.

کلیدواژه ها

قاعده سازی, حقوق بین الملل, عرفی, قراردادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.