پارک های فناوری و مراکز رشد راهی برای تحقق اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی بررسی و تبیین اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ISCCONFERENCE01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب ابراهیم پور

معاون پژوهشی دانشگاه محقق اردبیلی

سجاد حبیبیان

مدرس دانشگاه،کارشناس مرکز رشد علوم انسانی قم

معصومه جانعلی زاده چوبستی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیرت منابع انسانی

محمدعلی رمضانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه شکاهد

چکیده

شکل گیری اقتصاد مقاومتی در گرو توجه به مرکزیت و محوریت برای فعالیت در عرصه‌ی اقتصاد می باشد تا فعالان این عرصه بتوانند اطلاعات و دستاوردهای خود را در جایی به اشتراک بگذارند. فرماندهی هوشمند و متمرکزی برای هدایت فعالیت‌های این حوزه و شناسایی و آموزش نیروهای مستعد و مناسب برای فعالیت علمی و عملیاتی در این عرصه لازم است. با بروز تحول در دانشگاه های سنتی و پذیرش نقش توسعه اقتصادی، دانشگاه کارآفرین علاوه بر آموزش و پژوهش، عامل تحقق نوآوری فناورانه به ویژه در فضای فناوری های پیشرفته می گردد و از این طریق پایه های نظام ملی نوآوری مستحکم و زمینه برای تحقق توسعه مبتنی بر دانایی فراهم می شود که یکی از برون دادهای تعاملات دانشگاهیان و صنایع، پارک های علمی فناوری و مراکز رشد (انکوباتورها) می باشد. این مجموعه ها که معمولاٌ در مجاورت قطبهای دانشگاهی و یا صنعتی – اقتصادی شکل می گیرند ، ضمن ایجاد فضای مناسب جهت انجام تحقیقات کاربردی و تجاری سازی نتایج آن و انتقال فناوری ، موجبات رشد شرکتها را از رهگذر هم افزایی ناشی از مجاورت فیزیکی این واحدها و نیز کاهش هزینه های سرمایه گذاری، فراهم می سازد. هم چنین این مراکز می توانند قابلیت های کارآفرینی شامل دانش، مهارت و نگرش کارآفرینی را در دانش آموختگان ایجاد نماید و دانش آموختگان این قابلیت ها را در جامعه ترویج دهند. مقاله حاضر پارک های علمی فناوری را به عنوان یک نمونه عینی از دانشگاه کارآفرین معرفی می نماید؛ که نقش موثری در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.

کلیدواژه ها

اقتصاد- اقتصاد مقاومتی- پارکهای علم و فن آوری -کارآفرینی- دانشگاه کارآفرین – دانشگاه و صنعت - مراکز رشد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.