بررسی اثر عصاره ی گال های بلوط ایرانی بر رشد تعدادی از باکتریهای بیماری زای گیاهان در شرایط آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: مجله تحقیقات حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران، دوره: 10، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJFRPR-10-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 155
نویسندگان
دانشجوی کارشناسیارشد بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
مربی پژوهش، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
استاد پژوهش، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور
چکیده
در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف عصارههای آبی، استونی و متانولی گالهای زنبور Aphelonix persica روی درختان بلوط ایرانی که از جنگلهای زاگرس جمعآوری، خشک و آسیاب شده بودند، بر روی رشد باکتریهای Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli عامل بیماری سوختگی معمولی لوبیا، Erwinia. amylovora عامل بیماری آتشک سیب و گلابی، Agrobacterium tumefaciens عامل بیماری گال مو و Psuedomonas syringae pv. tabaci عامل بیماری آتشک توتون مورد بررسی قرار گرفت. خواص ضد باکتریایی عصارهها با اندازهگیری قطر هالهی بازدارندگی در غلظتهای مختلف ۱۰، ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرم از عصاره در میلیلیتر حلال از دو روش نشت در آگار و دیسکهای کاغذ صافی مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشانداد اندازهی قطر هالهی بازدارندگی در بیشتر موارد با میزان غلظت عصارهها نسبت مستقیم دارد. براساس میزان بازدارندگی، باکتریهای E. amylovora و A. tumefaciens دارای کمترین و باکتریهای Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli و Psuedomonas syringae pv. tabaci دارای بیشترین بازدارندگی در برابر غلظتهای مختلف عصارهها اعم از آبی، استونی و متانولی بودند.کلیدواژه ها
گال بلوط, اثر ضد باکتریایی عصاره و کنترل بیولوژیکاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.