مجازات کلاهبرداری از شرکت بیمه تامین اجتماعی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF03_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
کارشناسی ارشدرشته حقوق جزا و جرم شناسی وکیل پایه یک دادگستری
چکیده
در ایران عموما بیمه را به عنوان یک عامل جرم زا شناخته و کارکردهای آن را در نظام حقوق کیفری، منفی ارزیابی می کنند. بسیاری از مسئولان و کارشناسان شرکت های بیمه، مدعی کلاهبرداری بیمه-شدگان، به منظور استفاده از حق بیمه های پرداختی هستند و معتقدند پوشش های بیمه ای، بیمه شدگان و بعضا اشخاص ثالث را تحریک به صحنه سازی و دریافت خسارات صوری می نماید و از سوی دیگر بیمه شدگان نیز، عدم تعهد بیمه گر، دخل و تصرف در میزان جبران خسارات و ... را از عوامل تخطی بیمه گر نسبت به وظایف قانونی خویش می دانند، لذا تحقیق پیش رو با هدف بررسی جرم شناختی بیمه با تاکید بر بیمه تامین اجتماعی می باشد. در کلاهبرداری بیمه ای هم، بیمه گذار و بیمه گر می توانند مبادرت به کلاهبرداری نمایند و هر دو خسارت و هزینه هایی را متحمل شوند، لذا این پژوهش سعی کرده است به موضوع شناختی بیمه بپردازد و عناصر جرم زا و عوامل کلاهبرداری در بیمه تامین اجتماعی آن را بیان نماید. به اختصار می توان نتیجه گرفت که در برخورد با پدیده جرایم بیمه ای تنها تدابیر کیفری نمی تواند موثر باشد؛ بلکه به عنوان مکمل می توان از تدابیر غیر کیفری هم استفاده نمود.کلیدواژه ها
بیمه، جرم، کلاهبرداری، تامین اجتماعی، نظام کیفریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.