بررسی سیلخیزی حوزه آبخیز تولبنه از نظر جریان واریزهای، با استفاده از آزمایشهای مکانیک خاک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کهزاد حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علی نجفی نژاد

دانشیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرهاد خرمالی

دانشیاردانشگاه منابع طبیعی گرگان

منوچهر بابانژاد

استادیاردانشگاه گلستان

چکیده

جریان واریزهای نیازمند تأمین رسوب زیادی است که بهطور معمول از طریق لغزشهای کمعمق اطراف آبراهه ودامنهها ناپایدار فراهم میشود. مطالعه ویژگیهای این دامنهها و تحلیل پایداری آنها در شناسایی و شناخت کاملتر نقشآنها در پدیده جریان واریزهای از راههای ارزیابی پتانسیل خطر این پدیده در حوزه آبخیز است. در این مطالعه در حوزه آبخیز تولبنه گرگان انجام گرفته، پس از تهیه نقشه واحد کاری از تلفیق نقشه کاربری اراضی و نقشه زمینشناسیحوضه، آبراهه اصلی حوضه به 7 قسمت مساوی تقسیم و پایداری دامنهها و حاشیه آبراهه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشهای بافت خاک و حدود آتربرگ به منظور تعیین پایداری دامنهها نسبت به جریان واریزهای در آزمایشگاه انجام شد. نتایج بافت خاک و حدود آتربرگ نشان میدهد که بجز واحد کاری یک و دو مابقی سطح حوضه دارای بافت ریز دانه است و53/7%از سطح حوضه دارای حد روانی و حد خمیری پایینی است. نتایج تراکمپذیری و توان انقباظ انبساط نشان داد که بیشتر سطح منطقه دارای تراکمپذیری کمی است. تحلیل نتایج حاصله از آزمایشهای فوق نشان داد که53/7درصد از سطح حوضه پتانسیل بالایی برای وقوع پدیده جریان واریزهای دارد . و همچنین پراکنش سیلخیزی آبخیزتولبنه در مناطق مختلف از نظر مستعد بودن نسبت به جریان واریزهای، یکسان نیست

کلیدواژه ها

جریان واریزهای پایداری دامنه حدود آتربرگ آبخیز تولبنه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.