نقش ارتفاع سازه های کنترل سیل در کاهش پیک سیلاب (مطالعه موردی رودخانه زیارت گرگان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرحیم لطفی

دانشجوی کارشناس ارشد عمران آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ایران

رسول دانشفراز

استادیار، گروه عمران، دانشگاه مراغه، ایران

امیراحمد دهقانی

استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیع گرگان، ایران.

چکیده

از روشهای کنترل و مدیریت سیلاب در حوضههای آبخیز کاهش سیلاب به روش سازهای است. در این تحقیق استفاده ازسازههای تا حد امکان مرتفعتر به صورت سرآب پایاب در آبراهههای پرشیب، بر روی تعدیل و کاهش دبی پیک مورد -بررسی قرار گرفته است. منطقه مورد مطالعه بازهای به طول 5.3 کیلومتر در یک از سرشاخههای پرشییب حوضیه آبخیز زیارت م یباشد. حوضه آبخیز زیارت با وسعت 100.1 کیلومترمربع در جنیوب استان گلستان واقع شده است. در اینتحقیق دو سناریو برای کنترل سیلاب با احداث 35 سازه کنترل سیل و رسوب با ارتفاع 6 4 متر و احداث 11 سازه -کنترل سیل و رسوب با ارتفا ع حدود 10 متر در طول رودخانه و در دو حالت دریچههای تعبیه شده در بدنه سازههای به صورت کاملا باز و کاملا بسته. بدین منظور پس از فراهم کردن مشخصات هندسی رودخانه درمحیط نرم افزار ARC-GIS به کمک ابزار Hec-GEORAS جریان بصورت مدلسازی غیر ماندگار در Hec-RAS برای سیلابهای مختلف با دوره بازگشتهای 5و10و25و50و100 ساله شبیه سازی شد و نتایج هریک مورد بررسی قرار گرفت برا یتخمین هیدروگراف سیلابهای مورد بررسی به روش SCS با استفاده ازنرم افزار Hec-HMS و با کمک ابزار Hec-GeoHMS در محیط ArcGIS برمبنای وضعیت کاربری موجود و اطلاعات هواشناسی درحوضه مورد مطالعه محاسبه شد

کلیدواژه ها

مدیریت سازه ای سیلاب، رودخانه زیارت، ArcGIS ، Hec-RAS و Hec-HMS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.