راه حل های بهبود ارزشیابی تکوینی در محیط های یادگیری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: Journal of Physical Chemistry & Electrochemistry، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPEM-14-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

hamed abbasi kasani

دانش آموخته دکتری فناوری اطلاعات در آموزش عالی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

gholamreza shams mourkani

دانشیار رشته مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

farhad seraji

دانشیار رشته برنامه ریزی درسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

چکیده

مقدمه و هدف: ارزشیابی و بخصوص ارزشیابی تکوینی در یادگیری الکترونیکی دارای نقاط ضعف و آسیب­هایی است که نیازمند ارائه راه­حل­هایی جهت بهبود آن است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارائه راه­حل­هایی جهت بهبود ارزشیابی تکوینی در محیط­های یادگیری الکترونیکی انجام گرفت.روش شناسی پژوهش: روش این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات از نوع کیفی بود. شرکت کنندگان در پژوهش نیز شامل اساتید مراکز یادگیری الکترونیکی بود که ۱۳ نفر از آن­ها با استفاده از روش نمونه­گیری هدفمند در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ها نیز مصاحبه نیمه­ساختارمند بود. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از روش کدگذاری تحلیل مضمون استفاده گردید.یافته­ ها: یافته­ های پژوهش نشان داد که اساتید مراکز یادگیری الکترونیکی جهت بهبود ارزشیابی تکوینی در نظام یادگیری الکترونیکی ۱۰ راه­حل اصلی ارائه کردند که عبارتند از: «بکارگیری ابزارهای مختلف ارزشیابی تکوینی»، «بازخورددهی مناسب»، «احراز هویت دانشجویان»، «استفاده اثربخش از ارائه­ های کلاسی»، «مدیریت تکالیف و فعالیت­ها»، «اجرای موثر آزمون­های آنلاین»، «مدیریت بحث­های کلاسی»، «تهیه برنامه ارزشیابی دانشجویان»، «مدیریت تمرین­ها و پروژه­ها»، و «گزارش­گیری تحلیلی و مقایسه­ای».بحث و نتیجه­ گیری: جهت بهبود کیفیت ارزشیابی تکوینی و یادگیری دانشجویان باید به راه­حل­های شناسایی شده توجه شود و شرایط برای عملی شدن آن­ها فراهم شود.

کلیدواژه ها

ارزشیابی, ارزشیابی تکوینی, یادگیری الکترونیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.