بررسی استفاده از کیک کبالت و کیک لیچ تهیه شده از ضایعات صنعت روی به عنوان جایگزین فیلر آهکی در مخلوط های آسفالتی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-15-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا واحدی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

حسن طاهرخانی

دانشیار راه و ترابری، گروه مهندسی عمران، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

ساسان وهابی کمساری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

هدف این مطالعه بررسی خصوصیات ماستیک و مخلوط­­­­‎ های آسفالتی حاوی فیلر های ضایعاتی کارخانه­­ های تولید روی است. فیلرهای کیک لیچ و کیک کبالت در درصد­­­‎های مختلف ۰، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰% با فیلر آهکی ترکیب­- شده و در ماستیک و مخلوط­‎ های آسفالتی استفاده شد. آزمایش ­های نقطه نرمی، درجه­‎ نفوذ و انگمی بر روی ماستیک ­ها انجام شد. بر روی مخلوط­­ های آسفالتی آزمایش ­های مارشال، مقاومت کششی و کانتابرو در حالت خشک و مرطوب انجام گرفت. نتایج نشان می‎ دهد که در ماستیک­ های ساخته ‎شده با افزایش مقادیر کیک کبالت و کیک لیچ به عنوان فیلر، نقطه نرمی برای هر دو فیلر افزایش و درجه نفوذ و کشش پذیری کاهش داشته است. نسبت مارشال با افزایش مقدار فیلرهای ضایعاتی بیشتر می­ شود و برای مخلوط های حاوی کیک لیچ نسبت مارشال بزرگتری به دست می­ آید. با افزودن هر دو نوع فیلر مقدار حساسیت رطوبتی افزایش پیدا کرد که این موضوع در مخلوط‎ های آسفالتی حاوی کیک کبالت بیشتر نمایان می­ باشد. آزمایش کانتابرو نشان داد که با افزایش مقدار فیلرهای ضایعاتی مقاومت به شن زدگی افزایش می یابد و مخلوط های حاوی کیک کبالت مقاومت به شن­زدگی کمتری دارند. تاثیر رطوبت به مقاومت به شن ­زدگی مشابه تاثیر آن به مقاومت کششی می­ باشد و برای مخلوط های حاوی کیک کبالت رطوبت اثر مخرب بیشتری دارد. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می‎ دهد که استفاده از فیلر ضایعاتی کیک لیچ تا ۷۵% بدون نگرانی در مورد آسیب رطوبتی قابل استفاده است. اما، در صورتی که از فیلر کیک کبالت استفاده شود باید موضوع حساسیت رطوبتی را مورد توجه قرار داد

کلیدواژه ها

فیلر ضایعاتی, ماستیک, مخلوط آسفالتی, آسیب رطوبتی, شن زدگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.