اعتباربخشی الگوی تدوین شده برنامه درسی مدیریت اقتصاد خانواده
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله گزارش بهداشت و درمان، دوره: 12، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_RHCA-12-6_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 80
نویسندگان
علوم تربیتی، برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد لامرد، ایران
دانشیار گروه علوم تربیتی، واحد لامرد،دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران
دانشیار گروه علوم تربیتی، واحد مرودشت،دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
استادیارگروه علوم تربیتی، واحد لامرد،دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: هدف این پژوهش اعتباربخشی الگوی تدوین شده برنامه درسی مدیریت اقتصاد خانواده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر چگونگی گردآوری دادهها توصیفی پیمایشی است.روش شناسی پژوهش: جامعهی آماری شامل ۹۷ نفر (۳۴ مرد و ۶۳ زن) از سرگروه های آموزشی دروس مطالعات اجتماعی استان فارس بودند که کل جامعه با روش سرشماری به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامهی محقق ساخته منطبق بر مولفههای (هدف، محتوا، استراتژیهای یادگیری و ارزشیابی) شامل ۵۶ سوال بر مبنای مقیاس لیکرت طراحی گردید. روایی محتوایی پرسشنامهی پژوهش مورد تایید متخصصان قرار گرفت و پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با ۸۱/۰ حاصل گردید.یافتهها و نتیجه گیری: برای ارزیابی این که آیا میانگین وضعیت برنامه درسی دوره متوسطه دوم در رابطه با اهداف، محتوا، استراتژی های یاددهی-یادگیری و ارزشیابی مدیریت اقتصاد خانواده تا چه حد همسو با اهداف این درس است و به طور معنی داری اختلاف دارد یا خیر، آزمون t تک نمونه ای بر اساس نمرات پرسش نامه اجرا شد. مقدار آزمون t تک نمونه ای نشان داد که با اطمینان ۹۹% و سطح خطای کوچکتر از ۰۱/۰ تفاوت آماری معناداری بین دو میانگین واقعی و مفروض وجود دارد (۰۰۰/۰=p). بنابراین، براساس این نتایج، از دیدگاه پاسخگویان وضعیت برنامه درسی دوره متوسطه دوم در رابطه مولفه های مدیریت اقتصاد خانواده در حد مطلوبی میباشد. و برای بررسی اینکه هر یک از سازههای پژوهش تا چه حد با نشانگرهای انتخاب شده جهت سنجش آنها دارای همسویی هستند از مدل اندازهگیری یا همان تحلیل عاملی تائیدی به تفکیک متغیرهای اصلی پژوهش استفاده شد. نتایج نشان داد با توجه به این که مقدار ریشه دوم برآورد واریانس خطای تقریب RMSEA برای مدل اولیه کمتر از ۰۸/۰ گزارش شده است، لذا جهت استفاده از این سازه در طراحی مدل ساختاری تحقیق و آزمون فرضیات به لحاظ آماری نیازی به انجام اصلاحات نیست و مدل از برازش خوبی برخوردار است.کلیدواژه ها
اعتبار بخشی, برنامه درسی مدیریت اقتصاد خانواده, متوسطه دوماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.