الگوی کیفیت حسابرسی داخلی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله پژوهش های کاربردی در گزارشگری مالی، دوره: 8، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_ARFR-8-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 157
نویسندگان
دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران
استاد حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران
دانشیار حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران
چکیده
حسابرسی داخلی دارای نقش مهم و حیاتی در مدیریت و راهبری عملیات سازمان است. سازمانهایی که از واحد حسابرسی داخلی کارآمد و اثربخش برخوردارند، ارزیابی بهتری نسبت به شناسایی خطرات کسب و کار، فرآیندها و سیستم تجاری خود دارند. در این مقاله سعی گردید با بهرهگیری از روش تحقیق دلفی و نظرخواهی از ۲۱۰ نفر از خبرگان حرفهای و دانشگاهی، ضمن شناسایی معیارهای سنجش کیفیت حسابرسی داخلی مورد تایید خبرگان، الگویی مناسب برای محیط ایران طراحی شود. بدین منظور و بر اساس مطالعه پیشینه ۲۹ معیار احصا گردید که در چهار بخش شامل الف. صلاحیت حسابرسان داخلی با یازده معیار؛ ب. استقلال واحد حسابرسی داخلی با هشت معیار؛ ج. معیارهای مرتبط با اجرای عملیات حسابرسی داخلی با هفت معیار؛ و د. سایر معیارها با سه معیار، طبقهبندی شد. دادهها با مدل تحلیل عاملی تاییدی و به کمک نرم افزار R مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق، حاکی از پذیرفته شدن ۱۸ معیار از معیارهای یادشده می باشد که الگویی برای کیفیت حسابرسی داخلی فراهم میکند.کلیدواژه ها
حسابرسی داخلی, کیفیت حسابرسی داخلی, استقلال, صلاحیت و اجرای عملیات حسابرسی داخلیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.