بررسی ارتباط حمایت سازمانی ادراک شده با پریشانی اخلاقی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSMH-19-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خطیب

Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran

محمدمهدی پژاوند

Department of Nursing Namazi Hospital, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

لیلا غلامحسینی

Department of Health Information Management, School of Paramedical Sciences, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

معصومه برخورداری شریف آباد

Department of Nursing, School of Medical Sciences, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

چکیده

مقدمه: پریشانی اخلاقی یکی از معضلات رفتاری و پیچیده پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه است. عملکرد حرفه ای مطلوب پرستار، ضامن کیفیت خدمات درمانی ارائه شده به بیماران و عامل مهمی در تسریع روند درمان بیماران است. توسعه فضای حمایتی در سازمان ها می تواند پرستاران را به سوی بهبود پریشانی اخلاقی و سایر عوامل مرتبط سوق دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط حمایت سازمانی ادراک شده با پریشانی اخلاقی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع تحلیلی- مقطعی بود که در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۲ انجام شد. حجم نمونه شامل ۷۰پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان نمازی شیراز بودند که به روش نمونه گیری آسان انتخاب و وارد مطالعه شدند. به منظور جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه پریشانی اخلاقی پرستاران همریک و پرسشنامه حمایت سازمانی ادراک شده آیزنبرگر استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری    SPSS نسخه ۲۳ تحلیل شدند. یافته ها: براساس نتایج حاصل از این پژوهش، میانگین سن پرستاران ۱۱ ± ۲/۲۹ سال بود.  نمرات حمایت سازمانی ادراک شده و پریشانی اخلاقی در پرستاران شرکت کننده در مطالعه به ترتیب ۸۲/۵ ± ۳۵/۲۰ و ۸/۳ ± ۲۰/۱۰ بود که حمایت سازمانی ادراک شده در سطح متوسط و پریشانی اخلاقی در سطح زیاد قرار داشت. بین دو متغیر حمایت سازمانی ادراک شده و پریشانی اخلاقی پرستاران ارتباط منفی (معکوس) و معنی دار وجود داشت (۰۵/۰ > P و ۶۸۹/۰ – r =). نتیجه گیری: یافته ها نشان دادند که بین حمایت سازمانی ادراک شده و پریشانی اخلاقی پرستاران همبستگی معناداری وجود دارد. بنابراین توصیه می شود مدیران و تصمیم سازان حوزه سلامت با افزایش حمایت های سازمانی در جهت کاهش پریشانی اخلاقی پرستاران گام بردارند.

کلیدواژه ها

Organizational Support, Moral Distress, Nurses, Intensive Care Units, پریشانی اخلاقی, حمایت سازمانی, بخش مراقبت های ویژه, پرستار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.