سناریوهای اثرگذاری شبکه های اجتماعی بر انتخابات آینده ایران با تاکید بر عدم قطعیت های بحرانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم خبری، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MJNS-10-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدی خانقاهی

دانشجوی دانشگاه شاهد

صفیه رضایی

دانشگاه شاهد

محمدرحیم عیوضی

دانشگاه شاهد

چکیده

یکی از پیشران های اصلی و موثر در انتخابات ایران، شبکه های اجتماعی است. گستره و اهمیت این تاثیرگذاری در فضای کنونی باعث دغدغه مندی نسبت به آینده این اثرگذاری بر انتخابات شده است. بنابراین آینده نگاری و بررسی سناریوهای اثرگذاری شبکه های اجتماعی در انتخابات ایران هدف اصلی این پژوهش است. پژوهش حاضر در پی پاسخ به این سوال است: عدم قطعیت­های نقش­آفرینی شبکه­های اجتماعی در انتخابات­های آتی کدامند؟ و بر اساس این عدم قطعیت­ها چه سناریوهایی برای اثرگذاری شبکه­های اجتماعی برای انتخابات­ها آتی قابل تصور است؟ جهت پاسخگویی به این سوال از روش سناریونویسی با رویکرد عدم قطعیت های بحرانی بهره گرفته شده است. در این پژوهش، پس از شناسایی عدم قطعیت ها براساس نظرات خبرگان از برهم­کنش ۲ عدم قطعیت، ۴ سناریو تحت عنوان: پذیرش فراگیر نهاد انتخابات و نتایج حاصله از آن، افزایش مشارکت انتخاباتی، رویگردانی از انتخابات و کاهش مشارکت انتخاباتی و مخدوش شدن روند جامعه پذیری انتخابات و کاهش پذیرش نتایج حاصله ارائه شده است.

کلیدواژه ها

سناریونویسی, عدم قطعیت های بحرانی, انتخابات, ایران, شبکه های اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.