تبیین عوامل ونقش طرحهای محرک توسعه موثر بر آینده بافت ناکارآمد در شهرهای کوچک (مورد مطالعه : شهر کوهسار)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی روز آینده، شهر آینده: با محوریت شهرهای هوشمند پایدار
  • کد COI اختصاصی: FDFC02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد پوراحمد

استاد و عضو هیئت علمی گروه جغرافیای انسانی، دانشگاه تهران، تهران، ایران،

مدیا حکیمی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، تهران، ایران،

چکیده

شهرهای کوچک همانند سایر شهرهای کشور با بحرانهای متعدد اقتصادی، اجتماعی ، کالبدی و زیست محیطی مواجه هستند و به دلیل ضعف در مدیریت شهری بویژه در راستای بافت ناکارآمد شهری، آینده توسعه شهری آنها در شرایط نامتعادلی قرار دارد. یکی از مهمترین سیاست های نوین شهری برای حل مسائل و مشکلات شهری محدودههای ناکارآمد رویکرد بازآفرینی پایدار شهری است . در این بین درک درست از طرحهای محرک توسعه به عنوان مداخلات راهبردی بازآفرینی پایدار و شناخت پیشرانهای موثر بر رشد و توسعه شهرهای کوچک ضرورت شناسایی عوامل محرک توسعه بیش از پیش مطرح ساخته است . در این راستا این مقاله کوشیده است با تکیه بر روش تحلیل کنش فضایی نحوه توزیع عوامل و پیشرانهای محرکتوسعه را در شهر کوهسار واقع در شهرستان ساوجبلاغ مورد مطالعه قرار دهد و محرکهای موثر برای ترسیم افق آینده شهر بویژه برای محدودههای ناکارآمد شهر کوهسار را شناسایی نماید. روش تحقیق از نوع توصیفی و تحلیل های کمی و کیفی با تکیه بر نرم افزار GIS و با بهره گیری از تکنیک خودهمبستگی موران انجام شده است و نتایج تحلیل نشان داده است که معیار کالبدی، اجتماعی و زیست محیطی به صورت خوشه ایومعیار اقتصادی به صورت تصادفی و نامتوازن در شهر کوهسار توزیع یافته است . یافته های پژوهش نشان می دهد توجه به ظرفیت وپتانسیل شهر کوهسار، ایجاد ظرفیت نهادی و اجرایی و بکارگیری استراتژی شهرسازی و ارائه تسهیلات ویژه اقتصادی، اجتماعی ، کالبدی و زیست محیطی می تواند در توسعه آینده شهر و حل مسائل و مشکلات بافت ناکارآمد سهم بسزایی داشته باشد.

کلیدواژه ها

محرک توسعه ، بازآفرینی پایدار، بافت ناکارآمد شهری، شهر آینده، شهرهای کوچک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.