بررسی پتانسیل(۱) مشارکت مردمی و سمن ها جهت سرمایه گذاری برای حفاظت از یوز آسیایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های محیط زیست، دوره: 14، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_EIAP-14-27_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا تسلیمی

Ph.D. Graduated, Agricultural Economics, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.

حمید امیرنژاد

Professor of Agricultural Economics in Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.

باقر نظامی

۳. Associate Professor, Wildlife Ecology & Management, Research Group of Biodiversity & Biosafety, Research Center for Environment and Sustainable Development, Tehran, Iran.

کمال عطایی سلوط

Assistant Professor of Agricultural Economics in Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.

چکیده

یوز آسیایی درحال حاضر مهمترین گونه پرچم در کشور می باشد و به عنوان سمبل در سطح ملی و جهانی شناخته شده است. یوز آسیایی زمانی در بخش وسیعی از آسیا زندگی می کرده است، اما امروزه تنها در ایران باقی مانده و در طول حدود ۲۰ سال گذشته، تلاش ها و بودجه های حفاظتی ملی و بین المللی زیادی را نیز به خود جلب کرده است؛ چنانچه اقدامات حفاظتی موثر در خصوص این گونه اتخاذ نگردد، پیش بینی می شود این گونه برای همیشه از روی کره ی زمین حذف خواهد شد. در این پژوهش، به بررسی ارزش حفاظتی یوز آسیایی در ایران با استفاده از تکمیل پرسشنامه از خانوارهای کل کشور، با روش ارزشگذاری مشروط و الگوی لاجیت پرداخته شده است. نتایجنشان داد که متغیرهای عضویت در سازمان های مردم نهاد، درآمد خانوار و تحصیلات بر تمایل به پرداخت خانوارها برای حفاظت از یوز آسیایی موثر می باشند. همچنین، ۹۰/۵۸ درصد از پاسخ دهندگان برای حفاظت از یوز آسیایی تمایل به پرداخت دارند و میانگین تمایل به پرداخت به دست آمده برابر ۰۵۱/۶۲،۱۵۷ تومان در سال می باشد. بنابراین، دولت باید سالانه حداقل ۸۱/۸۷۲،۲۹۳،۴۲۵،۲۶۵ تومان در سال معادل ۰۹/۳۷،۹۲۵،۸۰۱ دلار و به طور میانگین ۱۵/۷۲،۶۹۱،۱۱۸،۷۷۲ تومان در ماه معادل ۴۲/۳،۱۶۰،۴۸۳ دلار از طریق سازمان های دولتی مانند سازمان حفاظت محیط زیست، سمن ها، مردم و مشارکت جوامع محلی و سازمان های بین المللی برای حفاظت از این گونه ارزشمند هزینه نماید. نقش مردم و تشکل های مردمی در عرصه های طبیعی که شامل فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و جلب مشارکت مردمی است، مستلزم زمینه سازی عملی و اجرایی سازمان های مردم نهاد به عنوان مراقبان محیط زیست و سخنگویان جهان طبیعت است.

کلیدواژه ها

Economic valuation, Contingent Valuation Method, Carnivorous Species, Environmental Services, NGOs

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.