استفاده از پیشتیمار اسمزی برای خشک کردن مواد غذایی با هوای داغ
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD02_617
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1182
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم ک
استادیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گ
دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع
چکیده
خشک کردن یکی از روشهای نگهداری مواد غذایی محسوب میشود. آبگیری اسمزی، فرآیندی برای حذف قسمتی از آب مواد غذایی با غوطهور کردن در یک محلول غلیظ یا هیپرتونیک است. این فرآیند اغلب بمهعنوان پیش فرآیندروشهای مختلف خشک کردن مانند خشک کردن با هوای داغ استفاده میشود. هدف اصملی از آبگیری اسمزی به حداقل رساندن صدمه به بافت سلولی و انتقال آب به بیرون از بافت در مدت کوتاه، در مقایسه با سایر روشهایخشک کردن است. در این مقاله سعی میشود تا تأثیر یارامترهای مختلف مانند: دما، هم زدن، زمان، غلمت محلول اسمزی و نسبت محلول اسمزی به نمونه بر میزان از دست دادن آب و جذب مواد جاممد در فرآینمد آبگیری اسمزیمورد بررسی قرار خواهد گرفت. در تدوین این مقاله مروری از منابع علمی مختلف مانند تعدادی مقالات یژوهشی ومروری در ارتباط با بهکارگیری فرآیند آبگیری اسمزی در صنایع غذایی، استفاده شده است. همچنین برای گردآوری اطلاعات از کلید واژههای خشک کردن و آبگیری اسمزی در موتور جستجوی ساینس دایرکت استفاده شد. نتایج بدست آمده از منابع مختلف نشان داد که افزای میزان یارامترهای بررسی شده باعث افزای در میزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد در فرآیند اسمزی شدکلیدواژه ها
آبگیری اسمزی، حذف آب، جذب مواد جامد و خشک کردن با هوای داغمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.