جداسازی و تعیین حساسیت ضد میکروبی آرکوباکتر در شیر خام و فراورده های آن به روش کشت و PCR در استان اصفهان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-19-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اباذر لامعی

دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

ابراهیم رحیمی

استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

امیر شاکریان

استاد مرکز تحقیقات تغذیه و فرآورده های ارگانیک ، واحد شهرکرد ، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایران

حسن ممتاز

استاد گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد ، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

چکیده

چکیدهمقدمه : آرکوباکتر ها عامل بیماری مشترک بین انسان و حیوانات هستند و از طریق آب و مواد غذایی منتقل می شوند تاکنون اطلاعات اندکی در خصوص مکانیسم های بیماری زایی آرکوباکترها منتشر شده است . بررسی حاضر با هدف بررسی دقیق مقاومت دارویی آرکوباکتر و شیوع آن در شیر خام و فراورده های آن در استان اصفهان انجام گرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه تعداد ۳۵۰ نمونه شیر خام از ۵ گونه حیوان شامل گاو، گوسفند، بز، شتر و گاومیش و ۴۰۰ نمونه از فراورده های شیر شامل پنیر ، خامه ،کره و بستنی سنتی به طور تصادفی از لبنیاتی های شهر اصفهان و اطراف اصفهان جمع آوری و در شرایط سترون به آزمایشگاه انتقال داده شدند جهت جداسازی باکتری از محیط CAMP (مرک- آلمان)، غنی شده با خون گوسفند دفیبرینه شده استفاده گردید سپس کلنی های مشکوک با استفاده از تست بیوشیمیایی جداسازی و شناسایی شدند و از تکنیک واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) جهت تایید آرکوباکتر ها استفاده شد. همچنین در این مطالعه به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی از روش انتشار دیسکی طبق معیار (۲۰۱۷)CLSI استفاده گردید.یافته ها: در این مطالعه از مجموع ۷۵۰ نمونه بررسی شده ، ۱۸ نمونه به یکی از گونه های آرکوباکتر آلوده بودند. که این ۱۸ مورد فقط از شیر خام یافت شد و هیچ کدام از فراورده های شیر به این باکتری آلوده نبودند ، بیشترین مقاومت آنتی بیوتیک نیز مربوط به آمپیسیلین ، آموکسی سیلین-کلاوولانیک اسید ، سفالوتین ، سفوتاکسیم و تتراسایکلین مشاهده گردید .

کلیدواژه ها

شیر خام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.