بررسی و شناسایی مولفه های موثر بر کیفیت عملکرد نومعلمان در تدریس علوم تجربی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی، مدیریت و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PSYEDUCON01_0158
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 131
نویسندگان
معلم، آموزش و پرورش خوی
معلم، آموزش و پرورش خوی
معلم، آموزش و پرورش خوی
معلم، آموزش و پرورش خوی
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان
چکیده
هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل و مولفه های موثر بر کیفیت عملکرد نومعلمان در فرایند تدریس علوم تجربی می باشد. روش پژوهش کیفی و از نوع داده بنیاد است. جامعه آماری شامل کلیه نومعلمان دانش آموخته دانشگاه فرهنگیان و مدرسان دانشگاه فرهنگیان و همچنین متخصصان حوزه آموزش علوم تجربی در آموزش و پرورش بود. نمونه پژوهش به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش کدگذاری اسمیت استفاده شد. روایی پژوهش از روش بازآزمایی اعضاء به دست آمد. یافته های پژوهش نشان داد که عوامل و مولفه های موثر بر کیفیت عملکرد نومعلمان برای تدریس علوم تجربی، حاوی پنج بعد و بیست و هفت مولفه است که به ترتیب اهمیت شامل برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان میزان آگاهی از مفاهیم علوم و دانش آموزش محتوا، میزان توانایی در تدریس فعالیت ها و توسعه حرفه ای امکانات و محتوای درسی می باشد. در نتیجه برای دستیابی به کارایی موثر، نومعلمان بازنگری و ساماندهی برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان و رفع نارسایی های موجود، پایش و پژوهش در شیوه های کارآمد کارورزی، تنظیم هرم اعضای هیات علمی دانشگاه، متناسب سازی برنامه درسی با توسعه و پیشرفت علم و فناوری گسترش و اصلاح نگرش نو معلمان نسبت به روش ها و فنون تدریس در بهبود و اثر بخشی برکیفیت آموزشی نیاز است.کلیدواژه ها
نومعلمان، علوم تجربی، تدریس، دانشگاه فرهنگیان، معلممقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.