حمایت از کسب و کارهای هنری در نظام حقوق بین الملل با تاکید بر فرش دستباف ایرانی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- کد COI اختصاصی: ICMBA03_433
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 123
نویسندگان
استادیار، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز تسوج، تسوج، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، ایران
دکتری اقتصاد مالی، ایران
چکیده
کسب وکارهای هنری از ابعاد مختلف اقتصادی. توسعه ای، کارآفرینی، تولید ملی و حتی جهانگردی و صنعت توریسم قابلتامل و بررسی می باشند. اما در کنار ابعاد فوق این پرسش مطرح است که آیا در نظام حقوق بین الملل سازوکارهایی جهتحمایت از کسب وکارهای هنری از منظر حقوق مالکیت فکری و معنوی وجود دارد؟ هف کلی تحقیق بررسی حمایت ازکسب وکارهای هنری در نظام حقوق بین الملل مالکیت معنوی با استفاده از روش «توصیفی-تحلیلی» و با بهره گیری ازمنابع کتابخانه ای و اسنادی می باشد. تحقیق بر این فرضیه استوار است که گرچه آثار خلق شده جدید در حوزه کسبوکارهای هنری عمدتا مرتبط با حقوق مالکیت ادبی و هنری بوده و در قالب کپی رایت قابل حمایت می باشند؛ اما نظامکپی رایت به خاطر محدودیت های آن از جمله شرط اصالت، مدت حمایت، شرط شناسایی مالک مفهوم مالکیت و عینیتاثر برای حمایت از کسب وکارهای هنری کافی نیست و تا زمانی که یک نظام خاص حمایتی در سطح ملی و بین المللیشکل نگرفته است. بایستی از همه قالب های مرتبط با مالکیت فکری از جمله مالکیت صنعتی برای حمایت از کسبوکارهای هنری استفاده کرد. نتایج تحقیق نشان می دهد که در حقوق موجود مالکیت صنعتی می توان از ابزارهاییهمچون: علایم تجاری جمعی و نشانه های جغرافیایی، اسرار تجاری و اصول رقابت غیرمنصفانه و ... برای حمایت از کسبوکارهای هنری کمک گرفت.کلیدواژه ها
کسب و کار، هنر، فرش ایرانی، مالکیت معنوی، مالکیت صنعتی، علایم تجاری جمعی، نشانه های جغرافیاییمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.