بهینه سازی فرایند فرازآوری نفت با گاز در مخزن آسماری میدان نفتی گچساران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: STCONF07_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 94
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد شهرضا
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد بافق
کارشناس ارشد شیمی فیزیک دانشگاه پیام نور اردکان
چکیده
با کاهش فشار مخزن و کم شدن دبی تولیدی چاه، برداشت مصنوعی میتواند وسیله خوب برای رفع مشکل باشد. بنابراین در این پروژه با طراحی و بهینه سازی برداشت مصنوعی همانند تزریق گاز در دو تا از چاههای نفت میدان ایران میزان دبی نفت بیشتری حاصل میشود. به دلیل افت فشار سرچاهی چاه اول برای جریان یافتن به سمت تفکیک گر سرچاهی نیازمند تزریق گاز میباشد. چاه دوم به دلیل تولید بیش از حد آب دیگر قادر به تولید نفت نبوده. این مساله میتواند با تزریق گاز و نصب شیرهای درون چاهی رفع گردد. قابل ذکر میباشد که دو چاه مذکور در دو میدان مختلف میباشند. در هر برداشت مصنوعی از سه نوع اطلاعات که شامل اطلاعات کلی چاه، چاه آزمایی و pvt میباشد استفاده میشود. در این پروژه طراحی به وسیله نرم افاز رpipesim انجام گرفته است. در این طراحی دبی چاه با استفاده از نمودارهای IPR و VLP برای دبی بهینه چاهها استفاده شده است. سپس حساسیت سنجی بر عوامل مهمی از قبیل فشار مخزن، نسبت گاز به نفت، برش آبی انجام شده و دبی نفت در دبی تولیدی انجام شده است. تحلیل حساسیت سنجی بر پارامترهای مختلف نشان داده است که برداشت مصنوعی بسیار مهم میباشد و بر این اساس تزریق گاز مطالعه گردیده. در این طراحی بیشتر پارامترهای مهم از قبیل ،بهترین عمق تزریق،فشار گاز تزریقی،و محل شیرها مطالعه شده است.کلیدواژه ها
فشار مخزن، تزریق گاز، شیر درون چاهی، فشار گاز، فرازآوریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.