ستاره های نوترونی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم، مهندسی و فن آوری های نو
  • کد COI اختصاصی: SECONGRESS02_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارسا فرسایی نژاد

طاها مرادی

دانیال قندی

سامیار خدابنده

آروین محمدی

سیدعرشیا موحدمحمدی

چکیده

در ابتدای سال ۱۹۳۳ میلادی دو دانشمند به نام های والتر بار و زوییکی وجود ستاره های نوترونی را مطرح کردند سپس نظریه وجود ستاره های نوترونی با کشف پالسار هایی که به طور منظم تکرار میشدند در سال ۱۹۶۷ تقویت شد به دلیل نظم بالایی که در تکرار این پالسار ها وجود داشت دانشمندان در ابتدا گمان کردند که آنان از سمت یک تمدن بیگانه به سمت زمین رسیده است این نظریه با کشف پالسار های مشابه از دیگر نقاط کیهان رد شد .برای اینکه تصور بهتری از ستاره نوترونی داشته باشید فرض کنید که تمام جرم خورشید در مکانی به وسعت یک شهر جا داده شده است. پس از انفجار یک ابرنواختر ممکن است به خاطر فشار بسیار زیاد حاصل از رمبش مواد پخش شده ساختار اتمی همه عناصر شیمیایی شکسته شوند و تنها اجزای بنیادی بر جای بمانند. یک ستاره پر جرم پس از فرو ریختن برخلاف انتظار به جای تبدیل شدن به سیاهچاله به ستاره نوترونی تبدیل می شود.ستاره های نوترونی و سیاهچاله ها مراحل پایانی چرخه تکامل یک ستاره هستند بنابراین ستاره های مادر می باید در میان پر جرم ترین ستاره های خوشه باشند.ستاره های نوترونی بسته به جرمشان قطر هایی در حدود ۲۰-۱۰ کیلومتر دارند.ستاره ای با شعاع ۱۵کیلومتر ، داخل آن شامل از نوترون با چگالی بالا که به صورت مایع می باشد. ۳ کیلومتر خارجی شامل مخلوطی از یک نوع ابر مایع نوترونی و هسته های غنی از نوترون که در یک شبکه بلور جامد مرتب شده اند. خارجی ترین قسمت ستاره در حدود چند متر است و چگالی به سرعت کم می شود شامل جوی مرکب از اتم ها، الکترون ها و پروتون ها است.هسته های ستارگان نوترونی، شامل انواع فرون ها، باریون ها و هیپرون ها به اضافه نوترون ها هستند.ستارگان نوترونی در اصل بقایای انفجار ابرنواختر ها هستند که بین ۱/۴ تا ۳ برابر جرم خورشیدی را دارا میباشند این ستارگان گرانشی بسیار قوی دارند و کلمه نوترون در واقع بیان کننده جنس این ستارگان است .در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ ستاره نوترونی در کهکشان راه شیری شناسایی شده است.

کلیدواژه ها

ستاره های نوترونی ، پالسار ، ابرنواختر ، کهکشان راه شیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.