آسیب شناسی برنامه های درسی آموزش عالی در حوزه ی علوم انسانی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش منطقه ای ارزیابی آموزش دروس علوم پایه، چالش ها ورهیافت ها
- کد COI اختصاصی: SCIENCE01_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3212
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
دکترای برنامه ریزی آموزشی و درسی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران
چکیده
برنامه های درسی دانشگاه ها به عنوان مراکز تولید دانش و محل یادگیری برای پاسخگویی به نیازهای جهانی، ملی و محلی مستلزم دگرگونی های بنیادی است. تلاش متخصصان برنامه ریزی درسی در آگاه کردن دست اندرکاران و تصمیم گیرندگاننظام آموزش عالی از الزام ها و آسیب های احتمالی این پدیده های نو می تواند تضمین کننده سلامت و دوام آن باشد (نیلی و دیگران، 1384 ). هدف از نگارش این مقاله بررسی پیرامون آسیب های برنامه های درسی با تاکید بر رشته علوم انسانیبوده است. اگر چه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شیوه نامه تفویض و اختیارات لازم به دانشگاه ها را ( 1809 مورخ79/2/10 ) ابلاغ نموده است اما بررسی ها و مطالعات انجام شده در خصوص کم و کیف اجرای آیین نامه ی واگذاری اختیارات برنامه ریزی درسی به دانشگاه هاو موسسات آموزش عالی دارای هیات ممیزه نشان میدهد که نحوه اجرای آن از وضعیتمطلوبی برخوردار نیست. بر این اساس با توجه به ماهیت موضوع از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. نتایج این نوشتار دلالت بر وجود عواملی چون فقدان یا نقصان در بعضی عوامل آموزشی در میان اعضای هیات علمی، عوامل ساختاری، عوامل مالی و انگیزشی و نیز فقدان الگوی مناسب و راهنما در فرایند اصلاح و بازنگری برنامه های درسی داردکلیدواژه ها
آسیب شناسی، برنامه درسی ، علوم انسانی، برنامه درسی دانشگاه هامقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.