مروری بر چند شکلی پروتئینهای شیر گوسفند و اثرات آنها
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_597
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1154
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح دام گروه علوم دامی دانشگاه تب
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
دانشجوی دکتری اصلاح نژاد دام دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
شیر یکی از مواد مغذی انسان است که از شیر حیواناتی همچون گاو و گوسفند و بز تامین می شود. از مواد مغذی آن می توان کلسیم و فسفر که در رشد و ساختمان استخوان ها تاثیر دارند را نام برد. شیر برای داشتن ناخن، موها و دندان های سالم موثر است. شیر گوسفند از نظر ترکیب با شیر گاو و بز متفاوت است و چون دارای پروتئین، چربی و مواد جامد بیشتری است نسبت به شیر گاو وبز ارجحیت دارد. در این مقاله اطلاعات موجود در زمینه چند شکلی ژنتیکی پروتئنهای شیر گوسفند شامل همگنی شناسایی شده و ارتباط آنها با خواص تکنولوژیکی شیر ارائه شده است. در بخش کازئین، همگنی زیادی بوسیله انواع مختلف ژنتیکی یا فاکتورهای دیگری از قبیل سطح فسفری شدن مجزا و وجود شکل های پروتئین با طول زنجیره های متفاوت تعیین شد. در بخش های آب پنیر 3 نوع ژنتیکی B,A و C برای بتالاکتاگلبولین LG - (β و دو نوع ژنتیکی برای آلفا لاکتو آلبومین LA - α توصیف شدند. مقولات بحث شده عبارت بودند از : قابلیت تبدیل پنیر شیر گوسفند، بازده پنیر و حساسیت انواع ژنتیکی بتالاکتوگلبولین به تخریب گرمایی و یافته های موجود در زمینه روابط بین چندشکلی پروتئین شیر با تولید و ترکیب شیر. تحقیقات صورت گرفته در این زمینه کافی نیست و لازم است بررسی های بیشتری به منظور تعیین بهتر ویژگی های مربوط به چندشکلی ژنتیکی در پروتئین های شیر و خواص تکنولوژیکی شیر صورت گیرد.کلیدواژه ها
پروتئین های شیر گوسفند، پلی مورفیسم ژنتیکی گوسفند ، خواص تکنولوژیکی شیر گوسفندمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.