نقشه یابی جایگاه های ژنی موثر بر صفات اولیه رشد در بلدرچین ژاپنی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_568
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 662
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض
دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض
چکیده
بلدرچین ژاپنی Coturnix coturnix japonica یکی از گونه های طیور است که تاکنون در زمینه های تحقیقاتی و اقتصادی مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این تحقیق نقشه یابی جایگاه های ژنی QTL مرتبط با صفات رشد روی کروموزوم 3 در بلدرچین ژاپنی بود. طرح آزمایشی، یک طرح سه نسلی نسل والدین خالص سویه سفید و وحشی، نسل F1 و نسل F2 و کل جمعیت مورد مطالعه شامل 472 پرنده بود. با توجه به نقشه پیوستگی نشانگرهای ریزماهواره، سه نشانگر روی کروموزوم شماره ی 3 (نشانگر ریزماهواره Guj0099 در ناحیه سانترومر، Guj0035 در موقعیت 27 سانتی مورگانی و Guj0041 در موقعیت 38 سانتی مورگانی کروموزوم 3) انتخاب و تعیین ژنوتیپ پرندگان برای این نشانگرها با استفاده از واکنش زنجیره ی پلیمراز PCR ومتعاقب آن الکتروفورز با ژل پلی اکریل آمید انجام شد. صفات مورد مطالعه وزن بدن در زمان هچ و وزن یک هفتگی بود. آنالیز QTL به روش مکانیابی درون فاصلهای مبتنی بر رگرسیون و یک مدل تک QTL انجام گردید. برای صفت وزن بدن در زمان هچ QTL های معنی داری در 5 مدل آنالیز به ترتیب در موقعیت های 5 ، 31 ، 27 ، 13 و 7 سانتی مورگانی شناسایی شد. برای صفت وزن یک هفتگی QTL های معنی داری در آنالیز های شماره 2 و 3 به ترتیب در موقعیت های 31 و 30 سانتی مورگانی شناسایی شد.کلیدواژه ها
مکان یابی QTL ، نشانگر های ریزماهواره، طرح PCR ،F2مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.