بررسی چندشکلی نشانگر ریزماهوارهای BM6444 زیر واحد آلفا اینهیبین روی بازوی Q کروموزوم شماره 2 گوسفند نژاد کردی شیروان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_564
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه نقویان

دانشجو و عضو هیئت علمی دانشکده علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ع

سعید حسنی

دانشجو و عضو هیئت علمی دانشکده علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ع

مجتبی آهنی آذری

دانشجو و عضو هیئت علمی دانشکده علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ع

علیرضا خان احمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه گنبد

چکیده

ژنهای اینهیبین و اکتیوین از اعضای خانواده بزرگ فاکتورهای رشد تغییر شکل دهنده بتا میباشند که دارای نقش بسیار مهمی در باروری پستانداران هستند. هدف از تحقیق حاضر شناسایی میزان چندشکلی نشانگر ریزماهوارهای BM6444 متصل به ژن اینهیبین در گوسفند کردی شیروان بود. برای این منظور بطور تصادفی از تعداد 100 رأس میش موجود در ایستگاه پرورش و اصلاحنژاد گوسفند کردی شیروان خونگیری بهعمل آمد. استخراج DNA با استفاده از کیت دیاتوم شرکت ژنفنآوران انجام و بوسیله ژل الکتروفورز 0/8% و اسپکتوفتومتر، تعیین کیفیت و کمیت شد. در این آزمایش برای شناسایی ژنوتیپهای حاصل از روش رنگآمیزی نیترات نقره و ژل پلیاکریلامی 6% استفاده گردید. آزمونهای مربع کای و نسبت درست نمایی برای تعادلهاردی -واینبرگ در سطح جمعیت انجام شد و نتایج حاصل انحراف معنیداری را از تعادل نشان داد 0/05 > P پارامترهای تنوع ژنتیکی شامل تعداد آلل مؤثر، تعداد آلل مشاهده شده هتروزیگوسیتی مورد انتظار، هتروزیگوسیتی مشاهده شده، شاخص شانون و محتوای اطلاعات چندشکلی بهترتیب 4/25 ، ،0/769 0/590، 1/597 و 0/733 بدست آمد. نتایج نشان داد که به دلیل چندشکل بودن جایگاه مورد نظر و اتصال آن با هورمون گلیکوپروتئینی اینهیبین، میتواند به عنوان یک جایگاه مؤثر در برنامههای باروری و اصلاحنژادی گوسفند کردی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

گوسفند کردی، اینهیبین، چند شکلی، نشانگر ریزماهواره، BM6444

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.