اثر تیمول بر آلودگی باکتریایی Pectobacterium sp در کشت بافت گل لاله واژگون

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_532
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا افتخاری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه مح

اسماعیل چمنی

استادیار گروه علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه محقق اردبیلی

محمود باقری خیرآبادی

مربی گروه گیاه پزشکی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه محقق اردبیلی

فروغ الدین زرگرزاده

مربی گروه گیاه پزشکی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

لاله واژگون Fritillaria imperialis L. از گیاهان پیازی بود و به لحاظ ارزش تجاری جز گیاهان با ارزش محسوب می‌شود ولی در حالت کلی روند تکثیر در بین گیاهان کند می‌باشد. امروزه کشت بافت برای چنین گیاهان با ارزشی روزبه‌روز در حال گسترش است. علی‌رغم این‌که این روش به عنوان یک ابزار کارآمد برای تکثیر سریع گیاهان پیازی محسوب می‌شود اما بزرگ‌ترین مشکل در این تکنیک آلودگی است. به منظور مطالعه تأثیر ترکیبات گیاهی بر جلوگیری از رشد آلودگی باکتریایی Pectobacterium sp در کشت بافت گل لاله واژگون، تیمول در غلظت‌های 1٬000 - 100 پی پی ام در محیط کشت MS موراشیگ اسکوک استفاده شد. در این آزمایش تأثیر تیمول برای سه رقت از باکتری کلونی خالص، 0/2 - 0/1 : OD: 2 : OD به طور جداگانه بررسی شد. نتایج نشان داد که در دو رقت از باکتری با افزایش غلظت تیمول بازدارندگی رشد باکتری افزایش یافت به طوری که غلظت 400 پی پی ام در 0/2 - 0/1 : OD و غلظت 700 پی پی ام در 2 : OD در مقایسه با تیمار شاهد به طور کامل اثر بازدارندگی داشتند ولی افزایش غلظت تیمول کمترین تأثیر معنی دار را در مقایسه با شاهد سوی رشد کلونی خالصه باکتری داشت. این نتایج گویه پس بازدارندگی ترکیبات گیاهی از رشد باکتری آلوده کننده محیط کشت گیاهی است .

کلیدواژه ها

لاله واژگون، تیمول ، باکتری، Pectobacterium sp

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.