انتخاب محیط کشت مناسب جهت کالوس زایی علف چای (Hypericum perforatum L.) با استفاده از نمونه های برگی و ساقه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_506
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 985
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دکترای بیوتکنولوژی، دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
علف چای گیاهی دارویی می باشد. ماده اصلی اسانس در علف چای هایپریسین است. از جمله خواص درمانی آن: آرام بخش و ضد میگرن، درمان ناراحت یهای ریوی، ورم های مزمن معده، کبد، کیسه صفرا و ... می باشد. اخیرا توجه فراوانی به این گیاه جهت درمان ایدز شده است. با توجه به خواص علف چای و وجود ترکیبات اسانس شناخته شده در این گیاه امکان افزایش تولید متابولیت ها و بهره برداری بیشتر با استفاده از کشت بافت و مهندسی ژنتیک وجود دارد، اما متأسفانه تاکنون در رابطه با کشت بافت گیاه علف چای گزارشی مشاهده نشده است. در این آزمایش اثر سطوح مختلف دو هورمون BA و D - 4 ،2 در محیط کشت پایه MS بر قابلیت کالوس زایی ریزنمونه های حاصل از برگ و ساقه مورد بررسی قرار گرفت، که از 4 غلظت BA 0 ، 0.2 ، 0.3 و 0.5 mgl-1 و 3 MSTATC مورد آنالیز قرار گرفت. بین نتایج تیمارهای به کار برده شده اختلاف معنی داری در سطح 0.01 وجود دارد، مقایسه میانگین با آزمون LSD نشان می دهد، که بهترین تیمار در کالوس زایی از ریزنمونه ساقه تیمار mg.l BA 0.0 و 2,4-D ؛ mg.l-1 0.6 با صد در صد کالو س زایی و بهترین تیمار در کالوس زایی از ریزنمونه برگ نیز تیمار mg.l-1 BA 0.2 و 2,4-D ؛mg.l-1 0.6 با صد در صد کالوس زایی بود.کلیدواژه ها
علف چای، کشت بافت، کالوس زایی، ریز نمونه برگیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.