بررسی اثر محرک ها بر رشد سلولی زیره سیاه (Bunium persicum)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_488
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 882
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی، د
استادیار گروه بیوتکنولوژی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
استاد گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فرد
دانشیار گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ف
چکیده
استفاده از محرک ها یکی از موثرترین روش ها برای بهبود تولید متابولیت های ثانویه در کش تهای سلولی می باشند. هدف از این تحقیق بررسی اثر 4 محرک بر رشد سلو لهای کشت سوسپانسیون زیره سیاه بود. کشت سلولی در محیط کشت MS مایع حاوی 2,4-D mg/L 2 - mg/L kin 0/5 تیمار A و NAA mg/L BA + 2mg/L0/5 تیمار B استقرار یافت. بعد از گذشت 14 روز از آخرین واکشت (اواخر مرحله نمایی رشد سلولی) 4 محرک در 3 غلظت مختلف Aspergillum niger و Fusarium solani) شامل g/L 0/5 ، 1 و 3 اسید سالسیلیک شامل g/L 0/014 ، 0/025 و 0/07 و عصاره مخمر شامل g/L 0/1 ، 1 و 2 به کشت های سلولی افزوده شدند. همه آزمایشات در 3 تکرار انجام گرفت. به کارگیری دو محرک قارچی پس از 72 ساعت در دو تیمار منجر به کاهش شدیدی در رشد سلولی (خصوصا در غلظت های بالا) نسبت به شاهد گردید. این کاهش در مورد وزن خشک سلو لهای تیمار B معنی دار نبود، در حالی که در مورد سایر تیمارها معنی دار شد. با اعمال محرک عصاره مخمر در سطوح مختلف، وزن تر و خشک سلولی نسبت به شاهد کاهش یافت ولی این کاهش در هیچ یک از سطوح محرک معن یدار نبود. کاهش در وزن تر سلولی تیمار B و وزن خشک سلولی تیمار A شدیدتر بود. با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک از 0/014 به 0/07گرم در لیتر وزن تر و خشک سلولی در هر دو تیمار دارای روند افزایشی بود، به طوری که در غلظت 0/07 گرم در لیتر وزن تر و خشک سلولی تقریباً مشابه مقادیر شاهد بود.کلیدواژه ها
Bunium persicum ، اسید سالسیلیک، عصار ه قارچی، عصاره مخمر و کشت سوسپانسیون سلولیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.