تاثیرترکیبات هورمونی مختلف برروی باززایی مستقیم پرسیاوشان Adiantum capillus veneris
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_481
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 785
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز ساری
دانیار گروه بیوتکنولوژی - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
پرسیاوشان گیاهی علفی چند ساله از تیره Polypodiaceae است. ماده اصلی آن موسیلاژ و اسید گالیک است. از جمله خواص درمانی آن سن زدایی کبد ، درمان تنگی نفس و .... می باشد. با توجخ به خواص درمانیرسیاوشان و وجود ترکیبات شناخته شده در این گیاه اکان افزایش تولید متابولیت ها و بهره برداری بیشتر با استفاده از کشت بافت و مهندسی ژنتیک وجود دارد اما متاسفانه تاکنون در رابطه با کشت بافت گیاه پرسیاوشان در ایران گزارشی مشاهده نشده است. در این ازمایش اثر ترکیب و غلظت های مختلف هورمون های 2,4-D ، IBA و BA در محیط کشت پایه MS بر قابلیت بازیابی مستقیم ریزنمونه های حاصل از برگ مورد بررسی قرار گرفت که از 3 غلظت ترکیبی با نسبت های 2,4-D + IBA ؛ 0.75 + 1.5 mg.l-1 ؛ IBA + 2,4-D ؛ 0.5 + 1 mg.l-1 ؛ 2,4-D+IBA ؛ 1.5 + 2 mg.l-1 و 3 غلظت ترکیبی دیگر با نسبت های BA +IBA ،0.5 + 0.75 mg.l-1 ؛ BA + IBA ؛ 0.5 mg.l-1 + 0.1 و BA + IBA ؛ 0.01 + 0.05 mg.l-1 شامل 6 تیمار با 3 تکرار در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. بین نتایج تیمارهای بکاربرده شده اختلاف معنی داری در سطح 0.01 بدست آمد که در مقایسه میانگین ها با ازمون LSD بهنرین تیمار در باززایی مستقیم از ریز نمونه برگ تیمارهای IBA + BA ؛ mg.l-1 0.05 + 0.01 و IBA + 2,4-D ؛ mg.l-1 1.5 + 0.75 بدست امده است و بالاترین باززایی نیز از تیمار IBA +BA ؛ mg.l-1 0.05 + 0.01 با صد در صد باززایی از محل هاگ های ریزنمونه های برگی حاصل شده است.کلیدواژه ها
پرسیاوشان ، کشت بافت ، باززایی مستقیم ، BA ، 2-4-D ، IBAمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.