جداسازی باکتریهای گرمادوست سلولولیتیک از چشمه آب گرم دیگ رستم در ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_414
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره حجی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم، دانشگاه فر

مریم مقدم متین

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

منصور مشرقی

گروه پژوهشی سلولی مولکولی، پژوهشکدهی فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مش

احمدرضا بهرامی

گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

سلولز یکی از اجزای ساختاری اصلی در ضایعات لیگنوسلولزی است که قابلیت تبدیل به اتانول را به کمک آنزیم سلولاز دارد. سوخت زیستی مشتق شده از توده زیستی، تجدیدپذیر، ارزان و تمیز میباشد. بعلاوه سلولازها در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارتد. سلولازها توسط طیف وسیعی از میکروارگانیسمها شامل قارچها و باکتریها طی رشد روی مواد سلولزی تولید میشوند. تنوع وسیع باکتریها در محیط اجازهی غربالگری باکتریها با سلولازهای کارا برای کمک به حل چالشهای تولید سوخت زیستی را میدهد. هدف این مطالعه جداسازی باکتریهای گرمادوست تجزیه کنندهی سلولز از چشمههای آب گرم است. نمونه گیری از آب و خاک چشمه آب گرم دیگ رستم انجام و غنی سازی باکتریها در محیط کشت حاوی سلولز به عنوان تنها منبع کربن انجام گردید. نمونه- ها در شرایط هوازی و بیهوازی در دمای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. جداسازی کلنیهای خالص در محیط جامد دارای سلولز انجام و شناسایی مقدماتی کلنیهای باکتریایی مانند خصوصیات ریخت شناسی، رنگ آمیزی گرم، تاژک، اسپور و تعدادی از تستهای بیوشیمیایی انجام شد. باکتریهای حاصل همچنین قادر به رشد بر روی محیط سلوبیوز بودند که نشان دهندهی تولید بتاگلوکوزیداز به عنوان یکی از آنزیمهای سیستم سلولاز است.به این ترتیب 4 ایزوله CDB3 ،CDB2 ،CDB1 و CDB4 با توجه به خصوصیات ریخت شناسی، فیزیولوژی و ویژگیهای بیوشیمیایی در شرایط هوازی بیهوازی جداسازی شد و آنالیز ژن 16 S rDNA این باکتریها نیز انجام گردید.

کلیدواژه ها

باکتریهای تجزیه کننده سلولز، سلولاز 16S rDNA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.