ارزیابی تنوع ژنتیکی گل محمدی با استفاده از نشانگر مولکولی cpSSR
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_393
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 913
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان
چکیده
گل محمدی از مهمترین رزهای دنیای قدیم و یکی از مهم ترین گیاهان معطر است که زادگاه آن فلات ایران می باشد. با توجه به تنوع فراوان صفات مورفولوژیکی در بین توده های بومی گل محمدی بررسی تنوع ژنتیکی این ژنوتیپ ها می تواند در حفظ ذخایر ژرم پلاسم این گیاه و کمک به برنامه های اصلاحی موثر باشد. در این تحقیق از نشانگر cpSSR استفاده شد. تعداد 44 ژنوتیپ گل محمدی از نواحی مختلف کشور جمع آوری شد وپس از استخراج DNA از برگ تازه وتعیین کمیت وکیفیت DNA استخراج شده، واکنش PCR انجام شد. آغازگرهای انتخاب شده در مجموع 20 باند قابل امتیازدهی تکثیر نمودند که از بین آنها 13 باند ( 65 %) چندشکل بودند. دندروگرام حاصل از روش UPGMA بعضی از ژنوتیپ های استان های همجوار را درکنار هم قرار داد که نشان دهنده سازگاری ژنوتیپ های مختلف به شرایط محیطی هر منطقه می باشد. با استفاده از نرم افزار v4.0b PAUP* ماتریس فاصله بین ژنوتیپ ها محاسبه شد و دامنه فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپ ها بین 0/00 تا 0/46 با میانگین 0/16 محاسبه گردید که با توجه به مقدار فاصله جغرافیایی بین استانها این فواصل ژنتیکی توجیه منطقی پیدا خواهند کرد. تجزیه به مولفه های اصلی نیز نشان داد که 3 مولفه اول در مجموع 61/74 درصد از کل تغییرات را توجیه می کنند، بنابراین روش تجزیه خوشه ای به عنوان بهترین روش برای ارزیابی تنوع ژنتیکی بین ژنوتیپ های گل محمدی است. در مجموع نشانگر cpSSR از کارایی لازم جهت تفکیک ارقام گل محمدی برخوردار بود.کلیدواژه ها
گل محمدی، تنوع ژنتیکی ، cpSSR ، ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.