تعیین خصوصیات فنوتیپی و ژنوتیپی جدایه های باکتری Pseudomonas tolaasii از استان البرز
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_379
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 837
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منا
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منا
دانشیار گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانش
دانشیار گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانش
چکیده
بیماری بلاچ باکتریایی یا لکه قهو های با عامل P. Tolaasii از مهم ترین بیماری های باکتریایی قارچ های خوراکی است که همه ساله خسارت های جدی به تولید کنندگان این محصول وارد می سازد. در سال 1389 از واحدهای پرورش قارچ تکم های Agaricus bisporusمستقر در استان البرز شامل ملارد، پدم، یاس، فرشاد و مهرچین بازدید به عمل آمد و از سه بخش کمپوست، خاک پوششی و کلاه کهای سالم و بیمار نمونه برداری شد. بعد از کشت و خالص سازی 120 جدایه بدست آمد که 71 جدایه آن انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس خصوصیات فنوتیپی، 7 جدایه به Bacillus spp 4 جدایه به Pectobacterium spp. و 60 جدایه به Pseudomonas spp. تعلق داشتند. از 60 جدایه سودوموناس، 10 جدایه مشخصاً تحت نام P. tolaasii شناسائی شدند. از صفات بارز این گونه عدم ایجاد فوق حساسیت روی توتون رقم White barley ایجاد لکه های قهوه ای و نقاط فرورفته Pit روی بلوک های قارچ و کلاهک کامل، تشکیل هاله سفید White line جدایه استاندارد NCPPB1311 P. reactans و نیز همولیز سلو لهای خونی اریتروسیت ها می باشد. در جهت تائید شناسائی های فوق DNA این جدایهها به روش لیزقلیائی Alkaline lysis استخراج و از جفت پرایمر اختصاصی PTOF و PTOR استفاده شد. بدون استثنا تمامی 10 جدایه تشکیل باند اختصاصی با وزن مولکولی حدود bp 300 دادند که تائیدی بر تشخیص اولیه جدایههای مورد بررسی می باشد.کلیدواژه ها
A. bisporus ، P. Tolaasii لکه قهوه ای، قار چ خوراکیمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.